Συγκίνηση έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η είδηση του θανάτου του Patrick Quinn, στα 37 του χρόνια. Ο Quinn ήταν ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από το διάσημο Ice Bucket Challenge πριν λίγα χρόνια.

Ο Patrick Quinn το 2013 είχε διαγνωστεί με Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis-ALS), η οποία είναι γνωστή και ως «νόσος του Lou Gehrig», από το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ, ο οποίος πέθανε από τη νόσο το 1941.

Όπως αναφέρει το BBC, ο 37χρονος Patrick πέθανε το πρωί της Κυριακής, με τους συνεργάτες του να τον αποχαιρετούν μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook.

«Υπήρξε ευλογία για όλους μας με πολλούς τρόπους. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την έμπνευση και το θάρρος του στον ακούραστο αγώνα του ενάντια στην ALS», έγραψαν.

It is with great sadness that we must share the passing of Patrick early this morning. He was a blessing to us all in…

Δημοσιεύτηκε από Quinn for the Win στις Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Το διάσημο Ice Bucket Challenge

Αν και η ιδέα δεν ξεκίνησε από τον ίδιο, ο Quinn μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του βοήθησαν το Ice Bucket Challenge να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο στα social media, το καλοκαίρι του 2014.

Όπως θυμόμαστε, σε αυτό έπρεπε να ρίξεις έναν κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι σου και κατόπιν να δημοσιεύσεις το βίντεο στα social media, προκαλώντας άλλους να κάνουν το ίδιο ή να κάνουν μια δωρεά στη σχετική έρευνα. Οι περισσότεροι έκαναν και τα δύο.

Μάλιστα, στο Ice Bucket Challenge πήραν μέρος και πολλά διάσημα πρόσωπα, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Lady Gaga και άλλοι πολλοί.





ΠΗΓΗ