Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τέξας έχουν απολυθεί ή έχουν παραιτηθεί, αφότου αρνήθηκαν την υποχρέωση να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή από την εκπρόσωπο Τύπου του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το νοσοκομείο Houston Methodist είχε δώσει προθεσμία έως τις 7 Ιουνίου στα μέλη του προσωπικού του για να δηλώσουν τον εμβολιασμό τους, έστω με μια πρώτη δόση. Ένα εσωτερικό σημείωμα επιβεβαίωνε πως οι απρόθυμοι θα τίθεντο σε διαθεσιμότητα για δύο εβδομάδες, κατόπιν θα απολύονταν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου, Γκέιλ Σμιθ, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 153 εργαζόμενοι «είτε παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια του διαστήματος διαθεσιμότητας των δύο εβδομάδων, είτε απολύθηκαν σήμερα». Η ίδια συμπλήρωσε ότι: «Οι εργαζόμενοι που συμμορφώθηκαν (στην οδηγία) κατά τη διάρκεια της περιόδου αναστολής, επέστρεψαν στην εργασία τους την ημέρα μετά τη συμμόρφωσή τους».

Εργαζόμενοι κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του νοσοκομείου, κρίνοντας πως είναι παράνομη η υποχρέωση εμβολιασμού, διότι τα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί από τις αμερικανικές Υγειονομικές Αρχές παρά μόνο στο πλαίσιο μιας διαδικασίας επείγουσας χρήσης.

Η μήνυση απορρίφθηκε από έναν μία δικαστή, σύμφωνα με την οποία η ασφάλεια των εμβολίων δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αποδοκίμασε επίσης τη σύγκριση που έκανε μια ενάγουσα, η Τζένιφερ Μπρίτζες, με ανθρώπινα ιατρικά πειραματόζωα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η ενάγουσα συνέκρινε την απειλή μεταξύ του να απολυθεί στην περίπτωση που αρνηθεί τον εμβολιασμό με τα «αναγκαστικά ιατρικά πειράματα κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

«Το να εξομοιώνει κανείς την αξίωση του εμβολιασμού με τα ιατρικά πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι καταδικαστέο», τόνισε η δικαστίνα Λιν Χιουζ.

Η Μπρίτζες, η οποία έχασε τη δουλειά της, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες ότι σχεδόν 70 άνθρωποι ετοιμάζονται να προσφύγουν, όπως εκείνη, στη Δικαιοσύνη.



ΠΗΓΗ