Μαχητής της ζωής αποδείχθηκε ο θρύλος των Rolling Stones, Ρόνι Γουντ, καθώς ο εφιάλτης του καρκίνου τον «άγγιξε» δυο φορές, αλλά κατάφερε και βγήκε νικητής, αναφέρει το ΑΠΕ.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο 73χρονος θρύλος του ροκ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με μικροκυτταρικό καρκίνο στον πνεύμονα κατά τη διάρκεια του τελευταίου lockdown.

Το 2017, ήταν η πρώτη φορά. Σε μια εξέταση ρουτίνας ανιχνεύτηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πέντε ωρών για την αφαίρεσή του. Τότε απέρριψε τη χημειοθεραπεία:

«Δεν ήθελα να χάσω τα μαλλιά μου», είπε o Ρόνι Γουντ. «Με κανένα τρόπο. Πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά. Με την βοήθεια του φύλακα άγγελου μου, στάθηκα πολύ τυχερός, μετά από σχεδόν 50 χρόνια μανιώδους καπνίσματος σε συνδυασμό και με όλες τις υπόλοιπες κακές συνήθειες και καταχρήσεις που έκανα».

Σχετικά με την δεύτερη διάγνωση ο Ρόνι Γουντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Χρησιμοποίησα τη δύναμή μου όσο περισσότερο μπορούσα. Έπρεπε να φύγει. Συνέχεια σκεφτόμουν ότι έπρεπε να είμαι θετικός και δυνατός για να τον πολεμήσω. Τα υπόλοιπα τα είχα αφήσει στον Θεό».

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την τύχη του ο Ρόνι έπαιρνε δύναμη ζωγραφίζοντας τη σύζυγό του Σάλι Χάμπρεις, και τα δίδυμα τους, τη Γκρέισι και την Αλις. Ο Γουντ σε ηλικία 68 ετών έκοψε το κάπνισμα, μόλις μια εβδομάδα πριν γεννηθούν τα δίδυμα κοριτσάκια του.



ΠΗΓΗ