Τα πτώματα τουλάχιστον 24 ανθρώπων βρέθηκαν στον κήπο του σπιτιού ενός πρώην αστυνομικού στο Ελ Σαλβαδόρ. Πιστεύεται πως μέχρι και 40 σοροί μπορεί να έχουν θαφτεί σε αυτόν.

Τα περισσότερα θύματα είναι πιθανότατα γυναίκες και κορίτσια, σύμφωνα με τις Αρχές, ενώ η διαδικασία εκταφής όλων των θυμάτων αναμένεται να διαρκέσει ακόμη έναν μήνα.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η μακάβρια ανακάλυψη αποκαλύπτει ένα μυστικό δίκτυο δολοφονιών που δρα για περισσότερο από μία δεκαετία. Όπως σημειώνει δημοσίευμα του BBC, το Ελ Σαλβαδόρ είναι μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με τα υψηλότερα ποσοστά γυναικοκτονιών.

Ο 51χρονος Hugo Ernesto Osorio Chávez συνελήφθη αυτόν τον μήνα για τη δολοφονία μιας 57χρονης γυναίκας και της 26χρονης κόρης της. Ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος έχει βρεθεί παλιότερα στο μικροσκόπιο για σεξουαλικά εγκλήματα, ομολόγησε ότι σκότωσε τις δύο γυναίκες.

Όταν όμως ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του περίπου 78 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, βρέθηκαν τουλάχιστον επτά λάκκοι με πτώματα, ορισμένα από τα οποία θαμμένα ακόμη και πριν από δυο χρόνια.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για την υπόθεση. Ανάμεσα στους υπόπτους είναι και πρώην αστυνομικοί, πρώην στρατιώτες και διακινητές ανθρώπων.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Osorio Chavez μπορεί να σκοτώνει ανθρώπους εδώ και μία δεκαετία. «Μας είπε ότι έβρισκε θύματα στα social media και τα προσέγγιζε, δελεάζοντάς τα με το Αμερικανικό Όνειρο», δήλωσε ο Mauricio Arriaza Chicas, επικεφαλής της αστυνομίας του Ελ Σαλβαδόρ.

Οι εισαγγελείς λένε πως στα θύματα μπορεί να συμπεριλαμβάνονται κορίτσια ηλικία 9, 7 και 2 ετών, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Δεκάδες άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι αγνοούμενοι συγγενείς τους μπορεί να είναι ανάμεσα στα θύματα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της φρίκης την Πέμπτη, την ώρα που οι σκελετοί ανασύρονταν από το χώμα.



ΠΗΓΗ