Έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους διασημότερους και σημαντικότερους μάγους όλων των εποχών. Κάθε του παράσταση προκαλούσε έκπληξη και θαυμασμό στα πλήθη, αφήνοντας τους πάντες με κομμένη την ανάσα.

Εγκλωβίστηκε δεμένος χειροπόδαρα σε κιβώτια και σε βαρέλια, βούτηξε σε ποτάμια αλυσοδεμένος, απέδρασε από την κοιλιά φάλαινας, θάφτηκε ζωντανός κάτω από τη γη, εξαφάνισε έναν ελέφαντα πέντε τόνων, αλυσοδέθηκε γυμνός σε κελί φυλακής και κατάφερε να ξεφύγει. Το διασημότερο νούμερό του το εκτέλεσε το 1912 κρατώντας την ανάσα του για 3 λεπτά, γυρισμένος ανάποδα σε ένα γυάλινο θάλαμο γεμάτο με νερό.

Ο θρυλικός Χάρι Χουντίνι, εκτός από το ιδιαίτερο ταλέντο του στον κόσμο της μαγείας και του θεάματος, είχε ακόμη ένα χάρισμα, άγνωστο για το ευρύ κοινό.

Είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην αεροπορία και έγινε πρωτοπόρος παγκοσμίως, όταν το 1909 κατά την διάρκεια της διαμονής του στην Ευρώπη αγόρασε ένα διθέσιο γαλλικό αεροπλάνο Voisin. Μια κίνηση που τον ανέδειξε σε έναν από τους πρώτους ιδιωτικούς πιλότους σε όλο τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια της παρθενικής του πτήσης ο Χουντίνι έριξε το αεροπλάνο, ωστόσο, συνέχισε να εξασκεί τις ικανότητές του και τελικά κατάφερε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που πιλοτάρισε αεροπλάνο στην Αυστραλία, αναφέρει το history.com.

Τον Μάρτιο του 2010 ο θρυλικός μάγος κατάφερε να πραγματοποιήσει τρεις επιτυχημένες πτήσεις κοντά στη Μελβούρνη, από λίγα λεπτά η καθεμία, και η Aerial League of Australia πιστοποίησε την πτήση του Χουντίνι ως την πρώτη και ελεγχόμενη πτήση σε ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι ιστορικοί που υποστηρίζουν ότι το ρεκόρ ανήκει στην πραγματικότητα στον Κόλιν Ντεφρίς, έναν Άγγλο που πραγματοποίησε μια σύντομη πτήση λίγους μήνες νωρίτερα.

Το 2010 τόσο ο Χουντίνι, όσο και ο Ντεφρίς, τιμήθηκαν και οι δύο σε μια σειρά γραμματοσήμων που τιμούσαν τα 100 χρόνια από την πρώτη πτήση με αεροπλάνο στην Αυστραλία.



ΠΗΓΗ