Αναταράξεις προκαλούν για άλλη μια φορά στη βρετανική βασιλική οικογένεια οι αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι. Η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να είναι «βαθιά αναστατωμένη» από την «πολύ προσωπική» κριτική του εγγονού της στην οικογένεια.

Βασιλικές πηγές που επικαλείται η Daily Mail αποκάλυψαν τις αντιδράσεις της βασίλισσας Ελισάβετ με μία από αυτές να σημειώνει: «Η γιαγιά του Χάρι το έχει πάρει πολύ προσωπικά και είναι βαθιά αναστατωμένη από αυτά που ο Χάρι έχει πει, εδικά για τα σχόλιά του για τον τρόπο που τον μεγάλωσε ο Κάρολος, υπονοώντας ότι ο πατέρας του δεν γνώριζε εξαιτίας του τρόπου που και εκείνος μεγάλωσε. Είναι μια περίοδος μεγάλης αναστάτωσης».

Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει επίσης γνωστό πως και ανώτεροι βοηθοί του παλατιού είχαν εξοργιστεί με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ, καλώντας τους να παραιτηθούν από όλους τους τίτλους τους.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις του στη σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία με τίτλο «The Me You Can’t See» έχουν προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη οργή, με τους βοηθούς να χαρακτηρίζουν «σοκαριστική» την κριτική του Χάρι για τον ρόλο του Καρόλου ως γονιός και τις αιχμές του ότι είχε επιτρέψει ο ίδιος και ο αδερφός του πρίγκιπας Ουίλιαμ να «υποφέρουν» όταν ήταν παιδιά.

«Ο πατέρας μου συνήθιζε να μου λέει όταν ήμουν πιο μικρός: “Λοιπόν, ήταν έτσι για εμένα, οπότε θα είναι έτσι και για εσένα”», είπε πρόσφατα ο πρίγκιπας Χάρι, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες να βρει βοήθεια για τη Μέγκαν όταν σκεφτόταν να αυτοκτονήσει συνάντησαν «πλήρη σιωπή ή πλήρη αμέλεια».

Παρά τις επιθέσεις, πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος διατηρεί την ελπίδα μιας συμφιλίωσης με τον νεότερο γιο του, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Δεν νομίζω ότι ο Κάρολος θα ξεκόψει από τον γιο του παρά τα όσα είπε», σημείωσε ένας φίλος.

«Ο Κάρολος είναι ένας τόσο ευγενικός άνθρωπος, ένας αφοσιωμένος πατέρας κυρίως. Θα αισθάνεται άθλια. Θέλει να επιδιώξει μια συμφιλίωση. Δεν είναι καθόλου εκδικητικός».



ΠΗΓΗ