Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Άλιμος, Ελλάδα: Οι βουτιές… ελευθερίας γίνονται πιο άνετα

Ο δρόμος για τις διαδημοτικές μετακινήσεις είναι ανοικτός για όλα τα Σαββατοκύριακα εδώ και μια εβδομάδα, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού. Οι εξορμήσεις στη θάλασσα ή στο βουνό αποτελούν μια… βαλβίδα αποσυμπίεσης για τον κόσμο, ενώ «σύμμαχος» είναι ο καιρός και αυτήν την εβδομάδα.

Σουαφάρ, Λίβανος: Όλα του γάμου δύσκολα…

Νύφη και γαμπρός ποζάρουν για κάποιες εικόνες που θα θυμούνται για πάντα στη ζωή τους κατά τη διάρκεια γαμήλιας φωτογράφισης στο χωριό Σουαφάρ, εν μέσω ομίχλης. Ο Λίβανος ζει και αυτός δύσκολες στιγμές λόγω πανδημίας και επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία, ωστόσο κάποιοι ήδη είχαν κανονίσει να παντρευτούν. Ένας γάμος ξεκίνησε με δυσκολίες…

Τιμεντόρφερ Στραντ, Γερμανία: Ειδυλλιακό σκηνικό, αλλά για λίγο

Μόνο οι ημερήσιοι ταξιδιώτες επιτρέπονται στη Γερμανία, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού που έχουν επιβληθεί στη χώρα, ενώ όλα τα καταλύματα για τουρίστες είναι κλειστά. Η θάλασσα της Βαλτικής είναι ήρεμη και κατάλληλη για στιγμές χαλάρωσης, αλλά δυστυχώς για όσους την προτιμήσουν, θα πρέπει να την εγκαταλείψουν γρήγορα.

Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία: Το μίσος επανέρχεται και φέρνει ταραχές

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης (07/04) στο Μπέλφαστ, καθώς οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν στους δρόμους με συνεχιζόμενες επιθέσεις νεαρών προτεσταντών κατά της Αστυνομίας, που κατέληξαν στη λεηλασία και την πυρπόληση ενός λεωφορείου. Η κατάσταση στη Βόρεια Ιρλανδία μυρίζει ξανά… μπαρούτι, φέρνοντας στη μνήμη εφιάλτες του παρελθόντος.

Τμήματα της περιοχής παραμένουν βαθιά διασπασμένα, 23 χρόνια μετά από μια συμφωνία ειρήνης που έληξε σε μεγάλο βαθμό τρεις δεκαετίες αιματοχυσίας. Πολλοί καθολικοί εθνικιστές φιλοδοξούν να ενοποιηθούν με την Ιρλανδία, ενώ οι προτεστάντες θέλουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γιανγκόν, Μιανμάρ: Και οι διαδηλωτές με το όπλο ανά χείρας

Οι διαδηλωτές στη Μιανμάρ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της χούντας που έχει επιβάλει τη δική της εξουσία, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πιο συντονισμένες κινήσεις, αψηφώντας την καταστολή. Την ώρα που υπάρχει… κυνήγι ακόμη και σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, ο κόσμος δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει τα όπλα από τα χέρια του.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Ξανά σε κατάσταση συναγερμού

Το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον έγινε την προηγούμενη Παρασκευή ξανά στόχος επίθεσης, όταν νεαρός Αφροαμερικανός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε αστυνομικούς, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας έναν άλλον, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά των οργάνων επιβολής της τάξης. Μέλη της Εθνικής Φρουράς βρίσονται στους δρόμους και θυμίζουν πως η κατάσταση στις ΗΠΑ παραμένει περίπλοκη.

Λος Άντζελες / Σάντα Μόνικα, ΗΠΑ: Άπαντες περιμένουν την… εξιλέωση

Η Καλιφόρνια ήταν μια από τις περιοχές στις ΗΠΑ που πήραν τα πιο σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό, ωστόσο τον Ιούνιο αναμένεται η… απελευθέρωση των πολιτών της. Ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της πολιτείας, δήλωσε ότι τα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης, η μείωση των νοσηλείας και οι αυξημένοι εμβολιασμοί είναι λόγοι που φέρνουν τα ευχάριστα.

Το Πάσχα των καθολικών ήταν μια ευκαιρία για τον κόσμο να νιώσει από τώρα λίγο πιο… εξιλεωμένος, με κάποιους να παίρνουν το δικό τους βάπτισμα εντός της θάλασσας, στην ακτή του Ειρηνικού. Ποτέ δεν είναι αργά για να οποιονδήποτε να επιλέξει τον δρόμο του, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Λα Γκουαΐρα, Βενεζουέλα: Όταν έχεις περάσει από 40 κύματα…

Ένας σέρφερ παλεύει με τα κύματα στα νερά της παραλίας του Λος Κόκος στη α Γκουαΐρα της Βενεζουέλας, την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες μένουν στα σπίτια τους μετά την ακύρωση των δραστηριοτήτων της Μεγάλης Εβδομάδας, λόγω της αύξησης των λοιμώξεων και των θανάτων από κορονοϊό. Η «μάχη» με την πανδημία δείχνει πως είναι πολύ πιο δύσκολη σε σχέση με αυτήν στη θάλασσα.



ΠΗΓΗ