Μια σειρά από γεγονότα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη, τα οποία απασχόλησαν την κοινή γνώμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη. Τα συστατικά του… μενού με τις πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες είναι σταθερά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Παρίσι, Γαλλία: Το τένις γίνεται… εθνικό σπορ για την Ελλάδα

Μια τρομερή επιτυχία για το ελληνικό τένις και γενικότερα για τον αθλητισμό της χώρας σημείωσε χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σετ επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους «4» του φετινού Roland Garros και έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που κατάφερε να προκριθεί σε τελικό Γκραν Σλαμ, γράφοντας ιστορία!

Παρίσι, Γαλλία: Η Σάκκαρη έγραψε ιστορία κι ας μην πήγε τελικό

Μία σκληρή «μάχη» έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης η Μαρία Σάκκαρη, στην ίδια διοργάνωση και στην ίδια φάση. Η 25χρονη τενίστρια, που βρέθηκε αντιμέτωπη με την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, έχασε οριακά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, ωστόσο κατάφερε και εκείνη να γράψει ιστορία, όντας η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά Γκραν Σλαμ. Το τένις γίνεται πλέον εθνικό σπορ για τη χώρα μας…

Κορνουάλη, Μεγάλη Βρετανία: Οι ηγέτες της G7 σε… διένεξη για τα εμβόλια

Την πρώτη τους συνάντηση μετά δύο Συνόδους Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν την Παρασκευή οι ηγέτες της G7, με τον τόπο συνάντησης να είναι η Κορνουάλη. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν η μετά-Covid εποχή, η κλιματική αλλαγή, το εμπόριο, αλλά και οι σχέσεις της Δύσης με την Κίνα και τη Ρωσία. Οι ακτιβιστές δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν τις σκέψεις τους με τον δικό τους ευρηματικό τρόπο.

Χάγη, Ολλανδία: Αμετάκλητη η ενοχή για τον «Χασάπη των Βαλκανίων»

Παραμένουν τα ισόβια για σειρά εγκλημάτων πολέμου στον Ράτκο Μλάντιτς. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης απέρριψε την έφεση του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σερβοβοσνίων, γνωστού ως «Χασάπη των Βαλκανίων», τον έκρινε αμετάκλητα ένοχο και με αυτόν τον τρόπο μπήκε τέλος σε μία υπόθεση 26 χρόνων.

Αθήνα, Ελλάδα: Το κέντρο της πρωτεύουσας πλημμύρισε κόσμο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες, μια από το ΠΑΜΕ και μια από τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς (με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ), με το κέντρο της Αθήνας να κλείνει για αρκετές ώρες, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται και τη νέα εβδομάδα.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Η γλίτσα που «πνίγει» τη θάλασσα του Μαρμαρά

Μια μυστηριώδης γλίτσα έχει κάνει την εμφάνισή της -και δημιουργεί έντονο προβληματισμό- στη θάλασσα του Μαρμαρά το τελευταίο διάστημα. Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση έχουν συμβάλει στον πολλαπλασιασμό της οργανικής ύλης στο σημείο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η εικόνα με το πολύ λευκό μέσα στο γαλάζιο.

Τίμεντόρφερ, Γερμανία: Πάντα λυτρωτική μια βουτιά στη θάλασσα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή στην οποία ο κόσμος καταφεύγει στις παραλίες για να απολαύσει κάποιες στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς. Η Γερμανία μπορεί να μην φημίζεται για τα καταγάλανα νερά της, για τον λόγο αυτό άλλωστε οι κάτοικοί της προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, ωστόσο η Βαλτική Θάλασσα αποτελεί «καταφύγιο» για ντόπιους και τουρίστες.

Γιούμα, ΗΠΑ: Όταν αναδύεται η απελπισία που έχει συσσωρευτεί…

Μια συνολική στρατηγική θα εκπονήσουν οι ΗΠΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι -κατ’ αυτήν- ριζικές αιτίες του μεταναστευτικού κύματος από την κεντρική Αμερική. Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν με κάθε τρόπο ένα καλύτερο αύριο στη «χώρα της ευκαιρίας», ακόμη και με την εκσκαφή καναλιών για να περάσουν τον φράχτη που χωρίζει τον στόχο τους με το Μεξικό.

Πουέμπλα, Μεξικό: Όταν η Γη ανοίγει για να σε καταπιεί

Μία τεράστια καταβόθρα με διάμετρο μεγαλύτερη των 60 μέτρων και βάθος 20 μέτρων άνοιξε σε ένα χωράφι στην πολιτεία Πουέμπλα του Μεξικού. Το φαινόμενο θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα γεωλογικού σφάλματος και διαφορετικών υδρογραφικών παραλλαγών στο έδαφος και υπέδαφος, ωστόσο οι κάτοικοι κατηγορούν το φαινόμενο της υπερεκμετάλλευσης του υδροφόρου ορίζοντα.



ΠΗΓΗ