Ο φακός έπιασε την Jasmine Hartin να μεταφέρεται στις φυλακές του Μπελίζ, μετά τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν για τον φόνο ενός αστυνομικού της χώρας.

Η Hartin είναι νύφη του βρετανού δισεκατομμυριούχου Lord Michael Ashcroft και η υπόθεσή της απασχολεί πολύ τη διεθνή ειδησεογραφία.

Μέχρι τώρα ήταν προφυλακισμένη στο κρατητήριο του τμήματος, σε ένα μικροσκοπικό κελί που ένας ντόπιος χαρακτήρισε «Κόλαση επί Γης».

Ποια είναι η νύφη του δισεκατομμυριούχου που σκότωσε αστυνομικό στο Μπελίζ

Η 32χρονη Hartin κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος πάνω στον 42χρονο αστυνομικό και πατέρα πέντε παιδιών Henry Jemmott. Η ίδια κρίθηκε ωστόσο προφυλακιστέα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Ο φακός τη συνέλαβε μέσα στο αμαξίδιο της αστυνομίας να μεταφέρεται στις κεντρικές φυλακές του Μπελίζ, κρατώντας πάντα το κεφάλι της χαμηλωμένο.

«Σιγουρευτήκαμε ότι φορούσε χειροπέδες», είπε πηγή της αστυνομίας στην Daily Mail, «δεν υπάρχει ειδική μεταχείριση εδώ. Ήταν φίλος μας».

Η Hartin ομολόγησε την ενοχή της, πυροβόλησε κατά λάθος τον αστυνομικό που την ερευνούσε για μια υπόθεση κατοχής κοκαΐνης. Αρχικά βέβαια είχε δηλώσει πως ο Henry Jemmott πυροβολήθηκε θανάσιμα από κάποιον μέσα σε μια βάρκα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα του Μπελίζ.

Άρχισε ωστόσο να συνεργάζεται όταν της είπαν πως θα κατηγορηθεί για κατοχή κοκαΐνης.

Η Hartin, υπήκοος Καναδά, ζει στο Μπελίζ με τον σύζυγό της και γιο του Lord Ashcroft, Andrew Ashcroft.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Jemmott ερευνούσε την υπόθεση της κοκαΐνης και συνάντησε τη Hartin στο λιμάνι για ένα ποτό. Εκείνη τον πυροβόλησε κατά λάθος όταν του έδωσε πίσω το υπηρεσιακό του περίστροφο.

Ο μεγαλόσωμος άντρας έπεσε πάνω της και προσπαθώντας εκείνη να απεγκλωβιστεί, τον έριξε μέσα στη θάλασσα.

Η οικογένεια του νεκρού αστυνομικού ισχυρίζεται ωστόσο πως το θύμα «είχε ένα τραύμα από σφαίρα πίσω από το αυτί του, σαν δολοφονία», όπως δήλωσε η αδελφή του και επίσης αστυνομικός Cherry Jemmott.



ΠΗΓΗ