Ο ύποπτος ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά μια δημοτική αστυνομικό την Παρασκευή (28/5) στη Σαπέλ-σιρ-Ερντρ, κοντά στη Νάντη (δυτική Γαλλία) είναι νεκρός, σύμφωνα με πηγή που πρόκειται στην υπόθεση.

Νωρίτερα, η χωροφυλακή είχε ανακοινώσει τη σύλληψή του έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στη διάρκεια των οποίων δύο χωροφύλακες τραυματίστηκαν, κυρίως στο χέρι και στο μπράτσο. «Ο ύποπτος είχε ένα ”υβριδικό” προφίλ, είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και υπέφερε από βαριά ψυχολογική ασθένεια», σύμφωνα την πηγή αυτή και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο επιτιθέμενος περικυκλώθηκε, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό στο οποίο συμμετείχαν δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και περισσότεροι από 200 αστυνομικοί, ανέφερε.

Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς οι αστυνομικοί κινήθηκαν για να τον συλλάβουν, ανέφερε η Αστυνομία. Πέθανε λίγο μετά και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πρόσθεσε η Αστυνομία. Η αστυνομικός είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι χωροφύλακες εξουδετέρωσαν το άτομο που είναι ύποπτο για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον της δημοτικής αστυνομικού στη Σαπέλ-σιρ-Ερντρ», είχε επιβεβαιώσει στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαρέν, ο οποίος αναμένεται στο σημείο.

Η αστυνομικός, η ζωή της οποίας διατρέχει κίνδυνο, τραυματίστηκε στην έδρα της δημοτικής αστυνομίας της Σαπέλ-σιρ-Ερντρ.

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί. Η εισαγγελία της Νάντης, με την οποία επικοινώνησε το AFP, δεν έδωσε συνέχεια.

Ογδόντα χωροφύλακες είχαν αναπτυχθεί για να εντοπίσουν το δράστη, ο οποίος διέφυγε με το όπλο της αστυνομικού.

Δύο ελικόπτερα, τρεις ομάδες με αστυνομικούς σκύλους και ένα μηχανοκίνητο απόσπασμα της Χωροφυλακής συμμετείχαν στις έρευνες. Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Ερευνών της Χωροφυλακής.





ΠΗΓΗ