Τη συμφωνία της με τις συστάσεις να κλείσουν τα καταστήματα στη Γερμανία μετά τα Χριστούγεννα και έως τις 10 Ιανουαρίου εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μιλά αυτή την ώρα στη γερμανική Βουλή.

Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της στην επαναλειτουργία των ξενοδοχείων προκειμένου να διευκολυνθούν οι οικογένειες στις επισκέψεις τους στη διάρκεια των γιορτών.

Όπως τόνισε στην Μπούντεσταγκ, η εμπειρία δείχνει πως το δεύτερο κύμα μιας πανδημίας είναι πιο σφοδρό από το πρώτο, και πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί πολίτες που νοσούν με κορονοϊό στη Γερμανία, σημειώνοντας πως οι Γερμανοί δεν έχουν περιορίσει τις επαφές τους επαρκώς. 

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Γερμανία έχει επιβάλει «ελαφρύ lockdown» σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, αφήνοντας ανοιχτά μόνο τα σχολεία και τα καταστήματα.

Αναφορικά με το εμβόλιο κατά της covid-19, η Μέρκελ τόνισε πως οι γερμανικές αρχές δεν θα μπορούν να παρέχουν επαρκή εμβόλια στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ώστε να επέλθει σημαντική αλλαγή στην πορεία της πανδημίας. Εκτίμησε όμως πως θα είναι δυνατό να περιοριστεί ο αριθμός των θανάτων.

Ξεκαθάρισε επίσης πως θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να μείνουν ανοιχτά σχολεία και παιδικοί σταθμοί. 





ΠΗΓΗ