Δικαστήριο στην Τουρκία αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου ζητείται να επιβληθεί ποινή φυλάκισης άνω των 4 ετών σε βάρος του Εκρέμ Ιμάμογλου, για δηλώσεις που κρίθηκαν προσβλητικές σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης θεωρείται -και είναι- ένας από τους μεγάλους αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ και μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ποινή φυλάκισης των 4 ετών και ενός μήνα ζήτησε ο εισαγγελέας, διότι ο Ιμάμογλου είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει.

Ενώ προηγείτο με μονάχα 13.000 ψήφους έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, που στήριζε ο Ερντογάν, στην ακυρωθείσα εκλογική διαδικασία, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης επικράτησε του αντιπάλου του με σχεδόν 800.000 ψήφους στις νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του σε βάρος της εκλογικής Αρχής ήταν απλά μια «οξεία κριτική», ο Ιμάμογλου απέρριψε την κατηγορία της εξύβρισης.



ΠΗΓΗ