Υποχωρούν αρκετά οι αριθμοί των νέων μολύνσεων, των νοσηλειών και των νοσηλευόμενων με κορονοϊό σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αυστρία.

Με τις 1.333 νέες μολύνσεις κορονοϊού που καταγράφηκαν μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο στην Αυστρία, ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μικρότερος από τον μέσο όρο των επτά τελευταίων ημερών που ανέρχεται σε 1.421, ενώ και η επίπτωση επτά ημερών -νέες μολύνσεις τις προηγούμενες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους- μειώθηκε από 121 χθες, σε 112 σήμερα, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά 86 μειώθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και που σήμερα ανέρχεται σε 1.394, έχοντας υποχωρήσει,για πρώτη φορά από την 1η Μαρτίου και μετά, σε κάτω από 1.400, ενώ, έχοντας μειωθεί κατά 17 σε σχέση με χθες, ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανέρχεται σήμερα σε 417, έναντι των πάνω από 500 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αυστρία λόγω κορονοϊού, ο μέσος όρος μέσα σε μία εβδομάδα ήταν 20,9 ημερησίως, ενώ από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα το σύνολο των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα έφτασε τους 10.351.

Μέχρι στιγμής υπήρξαν 628.817 καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αυστρία, 599.854 άνθρωποι έχουν αναρρώσει -οι 1.932 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες-, ενώ τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σήμερα σε 18.612, κατά 617 λιγότερα από χθες.

Συνολικά καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες 287.929 τεστ PCR και γρήγορα τεστ αντιγόνου, και από αυτά, τα 85.585 ήταν τα πιο ακριβή τεστ PCR, αρκετά περισσότερα από τον εβδομαδιαίο μέσο όρο των περίπου 68.000 ημερησίως.

Το θετικό ποσοστό των τεστ PCR ήταν επίσης μόνο 1,6%, ενώ την τελευταία εβδομάδα, κατά μέσο όρο ήταν θετικά το 2,1% των τεστ PCR.

Πάνω από το ένα τρίτο άνω των 16 ετών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων στην Αυστρία με ηλικία άνω των 16 ετών, δηλαδή περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια στο σύνολο των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, έχουν ήδη εμβολιαστεί έως τώρα, τουλάχιστον με την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

Η ταχύτητα των εμβολιασμών παρουσιάζει «συνεχή» αύξηση λόγω των ολοένα και μεγαλύτερων παραδόσεων εμβολίων και «χθες, Πέμπτη, φτάσαμε για πρώτη φορά σε ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ εμβολιάζοντας περισσότερους από 90.000 ανθρώπους στην Αυστρία, με τον μέσο όρο εμβολιασμού επτά ημερών να είναι σήμερα πάνω από 55.000», αναφέρει ο ίδιος.

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν περισσότεροι εμβολιασμοί σε νεότερες ηλικίες και επιπλέον θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε επιχειρήσεις, σημειώνει ο υπουργός Υγείας, συμβουλεύοντας ταυτόχρονα όλους να τηρήσουν τις ημερομηνίες για τον δεύτερο εμβολιασμό τους.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη είχε ανακοινώσει ότι οι μισοί από αυτούς που ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού έχουν λάβει έως σήμερα τον πρώτο μερικό εμβολιασμό και, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το ποσοστό 50% επιτυγχάνεται επίσης μεταξύ των πολιτών με ηλικία άνω των 50 ετών.

Η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία αναμένει ότι θα εμβολιαστούν περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού που μπορεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, καθώς, για παράδειγμα, εξακολουθούν ακόμη να εξαιρούνται τα παιδιά και ως εκ τούτου ο αναμενόμενος αριθμός ανέρχεται σε πέντε εκατομμύρια.

Σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, αυτή η πρόοδος στους εμβολιασμούς οδηγεί επίσης σε αξιοσημείωτη βελτίωση της κατάστασης της πανδημίας και ο στόχος, να μπορεί μέχρι τέλος Ιουνίου να προσφερθεί ο πρώτος εμβολιασμός σε όποιον το επιθυμεί, θα επιτευχθεί.



ΠΗΓΗ