Μια 14χρονη κοπέλα από το Μίσιγκαν, που είχε γίνει παγκόσμια είδηση πριν από 3 χρόνια και προκάλεσε αλλαγές στο αστυνομικό τμήμα, είναι πια άλλο από θύμα της Covid-19.

Την είδηση για τον θάνατο της Honestie Hodges έκανε γνωστή η γιαγιά της μέσω σελίδας στο GoFundMe. Η κοπέλα πέθανε έπειτα από νοσηλεία 2 εβδομάδων σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Grand Rapids, έχοντας διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό στις 9 Νοεμβρίου.

Η έφηβη είχε γίνει δυστυχώς πρωτοσέλιδο τον Δεκέμβριο του 2017, όταν 11 χρονών κορίτσι είδε τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος να της περνούν χειροπέδες και να τη βάζουν στο περιπολικό.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από το σπίτι του παιδιού. Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ των «New York Times», η 11χρονη, η μαμά της και μια φιλική οικογένεια ετοιμάζονταν να πάνε σε ένα πολυκατάστημα.

Η αστυνομία αναζητούσε μια 40χρονη ύποπτη για ένα περιστατικό μαχαιρώματος και πίστεψαν πως τη βρήκαν έξω από το σπίτι των Hodges.

Σύμφωνα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, της έβγαλαν τις χειροπέδες έπειτα από μερικά λεπτά, το γεγονός προκάλεσε ωστόσο αποτροπιασμό τόσο στις ΗΠΑ, όσο και τη διεθνή κοινότητα.

Κανένας αστυνομικός δεν κατηγορήθηκε για το άβολο συμβάν εκείνης της νύχτας, καθώς το τμήμα δήλωσε πως δεν προβλέπονταν πειθαρχικές κυρώσεις για τέτοια περιστατικά. Κανένας όρος λειτουργίας της αστυνομίας δεν είχε παραβιαστεί.

Έναν χρόνο ωστόσο αργότερα, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πίεσης του κόσμου και του σάλου που δεν έλεγε να κοπάσει, το αστυνομικό τμήμα του Grand Rapids υιοθέτησε μια νέα πολιτική για την καλύτερη επικοινωνία και αλληλεπίδραση αστυνομικών οργάνων και ανηλίκων.





ΠΗΓΗ