Ένα περιπολικό στο Οχάιο των ΗΠΑ πάτησε έναν άντρα που είχε πυροβοληθεί και τηλεφώνησε για βοήθεια στην αστυνομία.

Ο τραγικός 42χρονος έχασε λίγο αργότερα τη ζωή του.

Θύμα γλίτωσε από τις σφαίρες και σκοτώθηκε από το περιπολικό που ήρθε να βοηθήσει

Ο Eric Cole πυροβολήθηκε το βράδυ της Κυριακής και κατέληξε το επόμενο πρωί. Όχι όμως από τις σφαίρες, αλλά από την εσωτερική αιμορραγία και τα κατάγματα που του προκάλεσε η επαφή με το περιπολικό, όπως έδειξε η νεκροψία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού σταθμού WHIO TV, η αστυνομία μπερδεύτηκε με τη διεύθυνση όπου αναφέρθηκαν οι πυροβολισμοί και αυτό μπορεί να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τραγική υπόθεση.

Αυτό άφησε τουλάχιστον να εννοηθεί ο διοικητής Lee Graf, ομολογώντας πως «ήταν ένα ατύχημα. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι ΟΚ, αλλά ήταν ατύχημα».

Η αστυνομικός Amanda Rosales, που οδηγούσε το περιπολικό, βγήκε σε άδεια (πληρωμένη άδεια, όχι διαθεσιμότητα) μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Ο άντρας ήταν αιμόφυρτος στον δρόμο, με τη σφαίρα να τον έχει βρει στο χέρι. Αυτό δείχνει το βίντεο της αστυνομίας, χωρίς να παρουσιάζει ωστόσο τη στιγμή που το περιπολικό τον παρασύρει.

Πολλοί άνθρωποι τηλεφώνησαν στην αστυνομία για τους πυροβολισμούς και ένας από αυτούς ήταν και ο ίδιος ο Cole: «Είμαι στη μέση του δρόμου, είμαι έτοιμος να πεθάνω». Ήταν μάλιστα ακόμα στη γραμμή όταν τον χτύπησε το περιπολικό: «Με χτύπησαν», πρόλαβε να πει.

«Ποιος σε χτύπησε;», τον ρώτησε ο αστυνομικός στην άλλη άκρη της γραμμής, «η αστυνομία», απάντησε εκείνος.

Η οικογένεια του θύματος τα έχει με την αστυνομία και τους χειρισμούς του διοικητή: «Είπε ‘‘ο γιος σου πυροβολήθηκε’’, ούτε μία φορά δεν μου είπαν ότι ένας αστυνομικός πάτησε τον γιο μου», δήλωσε η μητέρα του.





ΠΗΓΗ