Δεκατέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατοι από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ, στην περιοχή της λίμνης Ματζιόρε, στην Ιταλία.

Ένα παιδί εννέα ετών υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά την μεταφορά στο νοσοκομείο, ενώ ένα αγοράκι πέντε ετών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, το δυστύχημα φαίνεται να προκλήθηκε από σειρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που αναφέρει το ΑΜΠΕ, όχι μόνον το ατσάλινο νήμα έσπασε, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν λειτούργησε ούτε το φρένο ασφαλείας, αφήνοντας την καμπίνα να πέσει στο κενό.

Οι τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι είχαν γίνει πριν από δέκα ημέρες, όταν το τελεφερίκ ξανάνοιξε στο κοινό. Και οι ιμάντες θα έπρεπε κανονικά να αντικατασταθούν το 2028.

Παράλληλα με την εισαγγελική έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει, θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη, του υπουργείου Μεταφορών, πάντα με στόχο την απόδοση ευθυνών.

Η καμπίνα έπεσε λίγο πριν φτάσει στον προορισμό της, σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων. Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας που εκμεταλλεύεται το τελεφερίκ της λίμνης Ματζιόρε έκανε γνωστό, τέλος, ότι ο πελάτης του έχει σοκαριστεί, και ότι κάνει πάντα όλα τα αναγκαία έργα τεχνικής συντήρησης.



ΠΗΓΗ