Το έκτο μέλος της κυβέρνησης της Σλοβακιάς που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό έγινε σήμερα (22/12) ο υπουργός Οικονομικών, Εντουαρντ Χέγκερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο του. Είχε προηγηθεί η μόλυνση του πρωθυπουργού, Ίγκορ Μάτοβιτς, την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι ο Χέγκερ θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό και ότι δεν εμφανίζει συμπτώματα ούτε αισθάνεται αδιάθετος.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο 47χρονος Μάτοβιτς, ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19. Στη συνέχεια τέσσερα ακόμα μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Άμυνας, επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκαν από τον ιό.

Η Σλοβακία εισήλθε σε καθεστώς μερικού lockdown το προηγούμενο Σάββατο, ύστερα από την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων κατέγραψε χθες 2.663 νέα κρούσματα μέσω τεστ PCR, ανεβάζοντας το σύνολο των περιστατικών από τότε που ξεκίνησε η πανδημία σε 155.218. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων διπλασιάστηκε σε 2.310 από τα τέλη Οκτωβρίου.





ΠΗΓΗ