Το Ντουμπάι θα απελάσει μια ομάδα ανθρώπων που συμμετείχαν σε γυμνή φωτογράφιση σε μπαλκόνι πολυώροφου κτιρίου στο εμιράτο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές αφού επέκριναν το περιστατικό λέγοντας ότι παραβιάζει τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η ομάδα των γυμνών γυναικών που πόζαραν για φωτογράφο την περασμένη εβδομάδα κατά μήκος μπαλκονιού στην περιοχή Dubai Marina ήταν ορατή από τα γειτονικά κτίρια. Εικόνες από τη φωτογράφιση κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα απελαθούν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κανένα άλλο σχόλιο δεν θα γίνει για το θέμα αυτό», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας του Ντουμπάι Εσάμ Ίσα Αλ Χουμαϊντάν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Ντουμπάι. Η ανακοίνωση δεν περιελάμβανε λεπτομέρειες για τις εθνικότητες των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε το Σάββατο τη σύλληψη των εμπλεκομένων και προειδοποίησε κατά «τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών που δεν αντανακλούν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων».

Το εμιράτο του Ντουμπάι είναι ένας περιφερειακός επιχειρηματικός και τουριστικός κόμβος όπου οι ξένοι κάτοικοι και επισκέπτες ξεπερνούν κατά πολύ αριθμητικά τους υπηκόους των Εμιράτων. Στο παρελθόν, ξένοι υπήκοοι έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία των ΗΑΕ, μιας ομοσπονδίας επτά μουσουλμανικών εμιράτων, για προσβολή δημοσίας αιδούς, κατανάλωση αλκοόλ, ακόμα και για το φιλήθηκαν δημοσίως.

Τα ΗΑΕ τροποποίησαν τον Νοέμβριο μια σειρά από νόμους για θέματα όπως η συγκατοίκηση, η κατανάλωση αλκοόλ και το διαζύγιο, σε μια κίνηση που θεωρήθηκε προσπάθεια να καταστεί η χώρα πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις και τουρισμό.

Ωστόσο, στον Ομοσπονδιακό Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να υπάρχουν νόμοι κατά ανήθικων και έκλυτων ενεργειών. Η αστυνομία του Ντουμπάι επίσης είπε ότι στα ΗΑΕ ισχύει νομοθεσία κατά του διαμοιρασμού πορνογραφικού ή άλλου υλικού που μπορεί να επηρεάσει τα δημόσια ήθη.



ΠΗΓΗ