Η χθεσινή απόφαση της Βρετανίας να μην κάνει προσθήκες την «πράσινη λίστα» της απογοήτευσε πολλούς. Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair είναι αισιόδοξος, παρά τη βρετανική κίνηση να περιορίσει περαιτέρω τα ταξίδια.

Ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρ περιμένει ότι από τον Ιούλιο και μετά οι μετακινήσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βρετανία θα γίνονται χωρίς περιορισμούς.

«Όταν οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στα ταξίδια προς και από, ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, λόγω της επιτυχίας των εμβολίων και του γεγονότος ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής αυτής», δήλωσε σήμερα στο BBC ο Ο’Λίρι, όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Βρετανία αφαίρεσε χθες, Πέμπτη, την Πορτογαλία από τον κατάλογο των χωρών όπου μπορεί κανείς να ταξιδεύει χωρίς να τίθεται σε καραντίνα, κλείνοντας ουσιαστικά τη διεθνή αγορά υπηρεσιών αναψυχής μόλις μερικές εβδομάδες αφού την είχε ανοίξει και πάλι.



ΠΗΓΗ