Τη συμπαράστασή του στον λαό της Κροατίας μετά τον σημερινό φονικό σεισμό εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί να προσφέρει βοήθεια.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους της Κροατίας που αντιμετωπίζουν τα επακόλουθα του σημερινού σεισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μας είναι έτοιμη να βοηθήσει», αναφέρεται στο συγκεκριμένο ποστ.

Επίσης, με ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τον Κροάτη ομόλογό της, Ζόραν Μιλάνοβιτς, για τα θύματα του σεισμού, που έπληξε την χώρα του, και ευχήθηκε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.

Τη συμπαράσταση προς τον λαό της Κροατίας είχε εκφράσει νωρίτερα με ανάρτησή της στο Twitter η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. H ανάρτηση αναφέρει: «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμη να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί στην Κροατία που επλήγη από τον σεισμό σήμερα. Οι σκέψεις μας σε όλους όσους επλήγησαν».

Υπενθυμίζεται ότι, στους έξι ανέρχονται οι νεκροί, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας. «Μέχρι στιγμής, στα περίχωρα της πόλης Γκλίνα έχουμε πέντε θύματα. Μαζί με το (12χρονο) κορίτσι από την Πέτρινια, τα θύματα είναι συνολικά έξι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τόμο Μέντβεντ. Επίσης, υπάρχουν 26 τραυματίες, εκ των οποίων 6 σοβαρά.





ΠΗΓΗ