Την ίδρυση αεροπορικής βάσης για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα κατεχόμενα της Κύπρου ανακοίνωσε χθες (19/05) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στόχος του προέδρου της Τουρκίας είναι να ισχυροποιήσει τη παρουσία της χώρας του στην περιοχή, σε περίπτωση κάποιας επίθεσης.

Την ανακοίνωσε έκανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της 19ης Μαΐου του Ατατούρκ, της Νεανικής και Αθλητικής Ημέρας, στην Άγκυρα. Μάλιστα, προανήγγειλε μια επίσκεψη στις 20 Ιουλίου στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, μέσω της οποίας θα δώσει «ουσιαστικά μηνύματα» σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Στη Βόρεια Κύπρο διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Εκεί θα εγκαταστήσουμε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οπλισμένα αεροσκάφη. Πρέπει να είμαστε ισχυροί απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση που μπορεί να συμβεί στην περιοχή. Για να είμαστε δυνατοί, πρέπει να είμαστε παρόντες στον αέρα, στην ξηρά και στη θάλασσα», είπε ο Ερτνογάν σύμφωνα με το Anadolu.

Επίσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε νέους στην Εθνική Προεδρική Βιβλιοθήκη, σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος «δεν ήταν ποτέ φίλος μας», ενώ χαρακτήρισε «αδελφό λαό» αυτόν της Παλαιστίνης.



ΠΗΓΗ