Με δυσκολία φαίνεται πως συγκρατούσε τα δάκρυά της δημοσιογράφος του BBC, μιλώντας στον αέρα του βρετανικού καναλιού για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών. Και τα ITV και Sky διέκοψαν τη ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν τη θλιβερή είδηση για τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Daily Mail, δημοσιογράφοι έσπευσαν να αλλάξουν ρούχα και να φορέσουν σκούρα ως ένδειξη σεβασμού προς τον Δούκα του Εδιμβούργου.

Η δημοσιογράφος του BBC Martine Croxall εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη, καθώς διάβαζε την ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Μάλιστα, τηλεθεατές πρόσεξαν πως η παρουσιάστρια έβαλε μια μαύρη ζακέτα για την ανακοίνωση, την οποία δεν φορούσε λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν και «έσκασε» η είδηση.

Μάλιστα, έβγαλε από τον λαιμό της και ένα κόσμημα που φορούσε.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γινόταν 100 τον ερχόμενο Ιούνιο. Γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».



ΠΗΓΗ