Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε κέτσαπ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για τα μικρά φακελάκια του δημοφιλούς καρυκεύματος, αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Γνωστή εταιρεία κέτσαπ δήλωσε ότι η αύξηση της ζήτησης αυτής οφείλεται στις συνεχώς αυξανόμενες τάσεις για φαγητά delivery.

Τα πακετάκια με τη σάλτσα κέτσαπ συχνά συνοδεύουν τις παραγγελίες παράδοσης και έχουν αντικαταστήσει αποτελεσματικά τα μπουκάλια που έχουν τα τραπέζια των εστιατορίων. «Πώς μπορούμε να σερβίρουμε τηγανητές πατάτες χωρίς κέτσαπ» λέει ιδιοκτήτης εστιατορίου του Ντένβερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», πολλά αμερικανικά εστιατόρια αντιμετώπισαν ελλείψεις στην κέτσαπ εν μέσω αυξημένου ενδιαφέροντος για φαγητό take away εν μέσω πανδημίας.

Καθώς εστιατόρια στράφηκαν στο take away, τεράστια ζήτηση παρουσιάστηκε για ατομικές συσκευασίες κέτσαπ, με τις εταιρείες να αυξάνουν την παραγωγή των εν λόγω συσκευασιών σε βάρος των κλασικών. Πλέον διαχειριστές εστιατορίων αγωνίζονται να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την κέτσαπ.

Η εταιρεία από την πλευρά της επισήμανε ότι αύξησε την παραγωγή της. Eκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι έχει ήδη κάνει προσαρμογές στις παραγωγικές διαδικασίες, αλλά τόνισε ότι «η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη από την προσφορά».

Επιπλέον, είπε ότι η εταιρεία έχει πλέον προσθέσει πολλές νέες γραμμές παραγωγής στα εργοστάσιά της.

Την ίδια ώρα οι τιμές για τα μικρά πακετάκια κέτσαπ έχουν αυξηθεί 13% από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

https://www.youtube.com/watch?v=wuHt-eslLW8



ΠΗΓΗ