«Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει κανείς επειδή υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων», απαντά η Dua Lipa σε εβραϊκή ομάδα που έκανε ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times χαρακτηρίζοντας τόσο τη Lipa όσο και τις αδερφές Χαντίντ αντισημίτριες, επειδή ήταν υπέρ της παλαιστινιακής πλευράς στις πρόσφατες συγκρούσεις με το Ισραήλ.

Στη διαφήμιση, η 25χρονη Dua και τα μοντέλα Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ μπήκαν στο στόχαστρο του ραβίνου Shmuley Boteach, επικεφαλής της κίνησης World Values Network, ως τρεις «mega influencers» που «κατηγορούν το Ισραήλ για εθνοκάθαρση» και «δυσφήμιση του εβραϊκού κράτους».

Η Dua, η οποία είναι σύντροφος του αδερφού των Χαντίντ, Anwar, εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταφέρεται κατά της διαφήμισης, λέγοντας πως περιέχει «κατάφωρες παρερμηνείες για το ποια είμαι».

«Απορρίπτω απόλυτα τους ψευδείς και φριχτούς ισχυρισμούς που δημοσιεύτηκαν σήμερα στη διαφήμιση των New York Times από το World Values Network. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνεις επειδή υπερασπίστηκες τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων απέναντι στην ισραηλινή κυβέρνηση, για τις πράξεις της οποίας στην Παλαιστίνη την κατηγορούν τόσο το Human Rights Watch όσο και η ισραηλινή ομάδα ανθρώπινων δικαιωμάτων B’Tselem για διώξεις και διακρίσεις».

«Κρατάω αυτή τη στάση γιατί πιστεύω πως όλοι, εβραίοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, έχουν το δικαίωμα να ζουν εν ειρήνη ως ισότιμοι πολίτες όποιου κράτους επιλέξουν».

Απαντώντας στις νέες δηλώσεις της Dua, που έκανε στη σελίδα της στο Twitter, εκπρόσωπος του World Values Network είπε: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τη διαφήμισή μας στους New York Times, επειδή ξεφώνισε την Dua Lipa και τις αδελφές Χαντίντ για το απεχθές μίσος τους κατά του Ισραήλ και τη βαριά δυσφήμιση να χαρακτηρίζεις τη μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής ως κράτος-απαρτχάιντ».

Και κλείνει: «Η Dua Lipa χύνει μίσος στα κοινωνικά μέσα. Θεωρεί ότι μπορεί να διασπείρει αντισημιτικό μίσος, αλλά φρικάρει όταν εγκαλείται για την προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία της».



ΠΗΓΗ