Η νέα ζωή του αστυνομικού που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ περιλαμβάνει φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Μινεσότα, 23 ώρες την ημέρα απομόνωση σε ένα μικροσκοπικό κελί και μόλις μία ώρα για γυμναστική.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε στη φυλακή την Τρίτη, μετά την καταδίκη του για τον θάνατο του Αφροαμερικανού.

Ο Σόβιν παραμένει σε απομόνωση και τον επιτηρούν σε 24ώρη βάση, ώστε να εγγυηθούν την ασφάλειά του, καθώς εκφράζονται φόβοι ακόμα και για αυτοκτονία.

Ο Σόβιν περνά τις 23 ώρες της ημέρας στο κελί, ενώ έχει μία ώρα ημερησίως για άθληση.

Το κελί του έχει διαστάσεις 2×3 μέτρα και διαθέτει ένα τσιμεντένιο κρεβάτι με ένα λεπτό στρώμα, ένα τραπέζι και μια λεκάνη με νιπτήρα.

Στην πτέρυγα όπου κρατείται επικρατούν πολύ αυξημένα μέτρα επιτήρησης, εκεί κρατούνται τρόφιμοι που χρειάζονται πειθαρχία ή έχουν διαχωριστεί από τον γενικό πληθυσμό λόγω της βιαιότητάς τους.

Αυτοί οι κρατούμενοι, 41 στον αριθμό, ελέγχονται ανά 30 λεπτά της ώρας και έχουν ελάχιστη ή και μηδενική επαφή με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η φυλακή είναι η πλέον υψίστης ασφαλείας της Μινεσότα, φιλοξενώντας 500 τροφίμους και διαθέτοντας αποκλειστικά αντρικές πτέρυγες. Κανείς δεν το έχει σκάσει από κει ποτέ, ενώ έχει σημειωθεί μόλις ένας θάνατος τροφίμου από τρόφιμο.

Εκεί θα παραμείνει ο 45χρονος Σόβιν για τις επόμενες 8 εβδομάδες, μέχρι να ακούσει την ποινή του. Είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη ακόμα και 40 ετών.





ΠΗΓΗ