Ομοσπονδιακές κατηγορίες απαγγέλθηκαν τελικά σε δύο αστυνομικούς από το Νιου Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης, όταν πιάστηκαν στον φακό να ξυλοκοπούν ένα έφηβο αγόρι τον Δεκέμβριο.

Ο 29χρονος αστυνομικός Kevin Patino και ο 28χρονος συνάδελφός του Kendry Tineo-Restituyo κατηγορούνται ότι έδειραν τον 20χρονο Osamah Alsaidi, του στέρησαν κάθε δικαίωμά του ως πολίτη και είπαν κατόπιν ψέματα για το περιστατικό.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, οι δύο αστυνομικοί προσέγγισαν το θύμα στον δρόμο. Όταν ο 19χρονος τότε προσπάθησε να ξεφύγει, μιας και δεν του έλεγαν γιατί τον είχαν ακινητοποιήσει, ο Patino τον χτύπησε επανειλημμένα και ο συνάδελφός του τον έριξε στο έδαφος, συνεχίζοντας να τον δέρνουν, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Κατόπιν υπέβαλαν ψευδή έκθεση, γεμάτη παραλείψεις και ψέματα. Και ήταν το βίντεο αυτό που έδειξε την αλήθεια. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονταν ότι τους είχε επιτεθεί ο νεαρός, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το υλικό.

Αν καταδικαστούν, οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν πρόστιμο 250.000 δολαρίων, αλλά και κάθειρξη 30 ετών.

Καταπέλτης ήταν η γενική εισαγγελέας Rachael Honig, λέγοντας πως οι αστυνομικοί που κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους «παραβιάζουν το Σύνταγμά μας και διαβρώνουν την εμπιστοσύνη στους θεσμούς».



ΠΗΓΗ