Την αισιοδοξία τους για τους εμβολιασμούς εκφράζει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας με τον αντιπρόεδρο της Λίο Βαράντκαρ να τονίζει πως αναμένεται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να έχει εμβολιάσει πλήρως έναντι του κορονοϊού τη μεγάλη πλειονότητα του ενήλικου πληθυσμού.

Ο τωρινός στόχος της κυβέρνησης είναι η χορήγηση μίας δόσης τουλάχιστον στο 80% του πληθυσμού έως τα τέλη του Ιουνίου.

«Ελπίζουμε να έχουμε εμβολιάσει τουλάχιστον μία φορά τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού έως τα τέλη Ιουνίου και πλήρως έως τα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Βαράντκαρ σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κυβέρνηση ελπίζει να είναι σε θέση να ξανανοίξει τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και να επιτρέψει κάποιες μαζικές εκδηλώσεις στις αρχές Ιουλίου καθώς τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού ανοίγουν τον δρόμο για επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

«Σίγουρα ελπίζουμε και σκοπεύουμε να επιτρέψουμε την επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων τον Ιούλιο, ευελπιστούμε στις αρχές Ιουλίου, καθώς και κάποιες μαζικές εκδηλώσεις», είπε ο Βαράντκαρ.

Η Ιρλανδία έχει ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη ποσοστά μολύνσεων COVID-19 αλλά είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική στην κατάργηση των περιορισμών μετά τη χαλάρωση του Δεκεμβρίου που προκάλεσε τεράστιο κύμα κρουσμάτων.



ΠΗΓΗ