H Sinéad O’Connor ήταν ήδη παγκοσμίου φήμης μουσικός όταν ένας άντρας την απείλησε να τη δείρει, κυνηγώντας τη με το αυτοκίνητό του τις πρώτες πρωινές ώρες μιας μέρας σε αυτοκινητόδρομο του Λος Άντζελες.

Και αυτός ο άντρας δεν ήταν κανένας άλλος από τον Prince!

Sinéad O’Connor: Η αντίδραση του έλληνα μπαρμπέρη

Η ιρλανδή τραγουδίστρια θυμάται το ανατριχιαστικό σκηνικό της παράξενης ομολογουμένως ζωής της στη νέα αυτοβιογραφία της «Rememberings», που θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου.

Η 54χρονη σήμερα μουσικός ανακαλεί το άγριο ξύλο που έτρωγε από τη μητέρα της, μιλώντας για πολλά και τραγικά περιστατικά της ζωής της.

Θυμάται επίσης την πρώτη φορά που ξύρισε το κεφάλι της και την τρομαγμένη αντίδραση του έλληνα κουρέα όταν του ζήτησε να της πάρει τα μαλλιά με τη μηχανή. Μιλώντας λίγα αγγλικά, ο έλληνας μπαρμπέρης είπε: «Σε παρακαλώ, μη με κάνεις να το κάνω αυτό, τα όμορφα μαλλιά σου!», πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

H εφιαλτική νύχτα που πέρασε η Sinéad O’Connor με τον Prince

Το πιο αποκαλυπτικό σκηνικό πάντως του βιβλίου είναι η σοκαριστική νύχτα που πέρασε με τον Prince το 1990, 9 μήνες αφότου το σινγκλ «Nothing Compares 2 You» έγινε Νο 1 επιτυχία. Το τραγούδι ήταν του Prince, το είχε γράψει και κυκλοφορήσει χρόνια νωρίτερα, χωρίς επιτυχία ωστόσο.

Sinéad και Prince είχαν βρεθεί μόλις μία φορά στη ζωή τους όταν την πήρε εκείνη τη μέρα τηλέφωνο, λέγοντάς της πως θα της στείλει ένα αυτοκίνητο για να συναντηθούν.

Η λιμουζίνα του έφτασε στο σπίτι της γύρω στις 9:00 το βράδυ και την οδήγησε σε μια έπαυλη. Τα παράθυρα ήταν μάλιστα καλυμμένα με αλουμινόχαρτο και η Sinéad ρώτησε τον μπάτλερ γι’ αυτό: «Δεν του αρέσει το φως», αποκρίθηκε αδιάφορα εκείνος.

Την άφησε μόνη στην κουζίνα, όταν διαισθάνθηκε την παρουσία κάποιου άλλου. «Κοίταξα πίσω, ο Prince ήταν στην πόρτα. Φαινόταν να φορά όλο το μακιγιάζ που εφαρμόστηκε ποτέ στο πρόσωπο του Boy George», γράφει εκείνη στο βιβλίο της.

Ο Prince τη ρώτησε αν ήθελε ένα ποτό και όταν εκείνη απάντησε «ναι, κάτι που να μην έχει αλκοόλ», εξαγριώθηκε. Έσπασε το ποτήρι που κρατούσε στο χέρι του και της είπε να το φτιάξει μόνη της.

Η συμπεριφορά του της θύμισε τη μαμά της, κάθε φορά που ήταν να την κακοποιήσει σωματικά, όπως λέει. «Το είχα ξαναδεί. Μεγάλωσα με αυτό … Άρχισα να ψάχνω με το βλέμμα μου για εξόδους διαφυγής χωρίς να παίρνω τα μάτια μου από πάνω του».

Ο Prince φερόταν παράξενα και κάποια στιγμή γύρισε και της φώναξε: «Δεν μου αρέσει η γλώσσα που χρησιμοποιείς στις συνεντεύξεις σου». Ο Prince εννοούσε το γεγονός ότι εκείνη έβριζε. Η Sinéad απάντησε με τρόπο εριστικό και ο μουσικός βγήκε εκτός εαυτού: «Αυτό τον εξόργισε πραγματικά».

Κάποια στιγμή βγήκε από το δωμάτιο για να επιστρέψει με δυο μαξιλάρια, καλώντας τη σε μαξιλαροπόλεμο. Εκείνη συμφώνησε, πιστεύοντας πως αυτό θα βελτίωνε κάπως το κλίμα. Μόνο που ανακάλυψε πως «υπήρχε κάτι στο μαξιλάρι, ήταν βαρύ στην άκρη, σχεδιασμένο να κάνει κακό. Δεν ήταν για παιχνίδι».

Η O’Connor ήταν τώρα πολύ τρομαγμένη. Όταν εκείνος έφυγε αργότερα από το δωμάτιο, έτρεξε αμέσως στην εξώπορτα. Οι δικοί του την πρόλαβαν όμως.

Κατάφερε τελικά να φύγει από το σπίτι όταν ξημέρωσε. Βγήκε στον δρόμο και περπατούσε, όταν είδε τον Prince να την ακολουθεί με το αυτοκίνητο. Άνοιξε το παράθυρο του συνοδηγού και της είπε να μπει μέσα.

Εκείνη τον έβρισε και εξαγριώθηκε ξανά. Σταμάτησε το αμάξι και άρχισε να την κυνηγά, εκτοξεύοντας απειλές. Το περιστατικό έληξε όταν η Sinéad χτύπησε την πόρτα ενός σπιτιού ζητώντας βοήθεια. Ο Prince μπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

«Δεν ήθελα να ξαναδώ αυτόν τον δαίμονα ποτέ», γράφει για τον Prince…



ΠΗΓΗ