Οι εχθροί της επίσημης ερωμένης του βασιλιά της Ταϊλάνδης έστειλαν 1.400 γυμνές φωτογραφίες της σε ομάδες ακτιβιστών κατά της μοναρχίας, όταν εκείνη επέστρεψε από τη φυλακή για να βρει ξανά τη θέση της στο βασιλικό χαρέμι.

Η κίνηση πιστεύεται πως έχει να κάνει με την παραδοσιακή κόντρα μεταξύ της συζύγου του βασιλιά και της ερωμένης. Όσο για τις επίμαχες εικόνες, έχουν σταλεί ακόμα και σε βρετανούς δημοσιογράφους που μιλούν ανοιχτά κατά του στέμματος της Ταϊλάνδης.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μεταξύ 2012-2014 και παρουσιάζουν τη Sineenat Wongvajirapakdi, ερωμένη του βασιλιά Maha Vajiralongkorn, σε πόζες που δεν θα ήθελε να δουν το φως της δημοσιότητας.

Η ερωμένη φυλακίστηκε πέρυσι και πλέον ζει ξανά στο παλάτι, όταν την κατηγόρησε η βασίλισσα, η επίσημη σύζυγος του βασιλιά δηλαδή, ότι υπονόμευε με τις πράξεις της την εξουσία της.

More than 1,000 photographs have been leaked.

Δημοσιεύτηκε από Daily Mail στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η Wongvajirapakdi αποκαταστάθηκε στη θέση της, φέροντας ξανά όλους τους στρατιωτικούς και βασιλικούς τίτλους της.

Σύμφωνα με τους «Times», τις φωτογραφίες έχει τραβήξει η ίδια η ερωμένη με σκοπό να τις στείλει στον βασιλιά. Τώρα έχουν φτάσει βέβαια στα πέρατα του κόσμου. Παραλήπτες είναι δημοσιογράφοι και δημόσια πρόσωπα που κριτικάρουν ανοιχτά το βασιλικό καθεστώς της Ταϊλάνδης, εντός και εκτός χώρας.

Τον περασμένο Ιούλιο, στα 67α γενέθλια του βασιλιά, η Sineenat, γνωστή και ως Koi Wongvajirapakdi, έγινε επισήμως βασιλική ερωμένη, μια κίνηση που ξένισε πολλούς στη χώρα.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα που ταϊλανδός μονάρχης χρησιμοποίησε τον τίτλο της βασιλικής ερωμένης. Ο βασιλιάς παντρεύτηκε την τέταρτη γυναίκα του νωρίτερα το 2019.

Η 42χρονη βασίλισσα Suthida και η 35χρονη Sineenat βρίσκονται όμως σε μεγάλη κόντρα, διεκδικώντας την καρδιά του βασιλιά, αλλά και ολοένα περισσότερες εξουσίες στα ανάκτορα.





ΠΗΓΗ