Μια από τις πιο στενές φίλες του πρίγκιπα Φιλίππου, η κόμισσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας, ήταν συντετριμμένη στην κηδεία του.

Η 68χρονη Penelope Knatchbull, γνωστή σε όλους ως Penny, κάθισε ήσυχα στο πίσω τμήμα του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου για να πενθήσει.

Όλοι ήξεραν βέβαια ποια ήταν η Knatchbull, που αποκαλούσαν συχνά ως «δεύτερη γυναίκα» του δούκα του Εδιμβούργου, ο άνθρωπος που ήξερε όλα τα μυστικά του.

«Η Penny ήταν μία από τους ελάχιστους φίλους που συνέχισε να βλέπει συχνά ο Φίλιππος μετά το 2017 και την απόσυρσή του από τα βασιλικά καθήκοντα», αποκαλύπτει στην Daily Mail πηγή κοντά στο παλάτι, «ήρθαν κοντά σε μια τραγωδία και από τότε ήταν αχώριστοι. Εκείνος την εμπιστευόταν τυφλά και εκείνη τον λάτρευε. Δεν τον πρόδωσε ποτέ. Κρατούσε όχι μόνο τα δικά του μυστικά, αλλά και όλης της οικογένειας».

Φίλιππος και Penny αγαπούσαν εξίσου τις αρματοδρομίες, η σχέση τους πηγαίνει ωστόσο πίσω στον χρόνο. Σύμφωνα με σχετικές πηγές, η γνωριμία τους έγινε το 1974, όταν εκείνη έβγαινε με τον Norton Knatchbull, τρίτο δούκα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας και στενό φίλο του Καρόλου από το σχολείο.

Φίλιππος και Penny ήρθαν κοντά το 1991, όταν η Penny έχασε τη μόλις 5 ετών κόρη της από καρκίνο.



ΠΗΓΗ