Στη δίνη του κορονοϊού βρίσκεται η Ινδία, καταγράφοντας καθημερινά θλιβερά παγκόσμια ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων, κι αυτό ενώ στα νοσοκομεία έχει εξαντληθεί το οξυγόνο.

Για τον λόγο αυτό, η Γερμανία θα στείλει οξυγόνο και άλλη ιατρική βοήθεια στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τη βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης της COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Το δεύτερο κύμα σαρώνει τώρα ολόκληρη την Ινδία με απροσδόκητη σφοδρότητα. Ήταν σωστό που δράσαμε άμεσα για να σταματήσουμε την είσοδο της νέας παραλλαγής του ιού στη Γερμανία» δήλωσε ο Μάας στην εφημερίδα «Rheinische Post», όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Γερμανία έχει κατατάξει την Ινδία ως μία χώρα με υψηλά ποσοστά περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, ενώ το Βερολίνο έχει συμπεριλάβει την αναφερόμενη χώρα σε μία ξεχωριστή λίστα κινδύνου για τις παραλλαγές του νέου κορονοϊού.

Από σήμερα και μετά, οι Γερμανοί που επιστρέφουν από την Ινδία θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη Γερμανία, μόνο με ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ, ενώ μετά θα πρέπει να αρχίσουν μία καραντίνα 14 ημέρων.

Οι ξένοι ταξιδιώτες, που φτάνουν από την Ινδία στη Γερμανία, δεν επιτρέπεται πλέον να εισέλθουν στη χώρα.

Ο Μάας δήλωσε πως η Γερμανία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να βοηθήσει την Ινδία να ξεπεράσει την έκτακτη αυτή κατάσταση ανάγκης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε πως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να εξετάσουν τη διάθεση μιας κινητής μονάδας παραγωγής οξυγόνου, όπως επίσης και να υποστηρίξουν τη μεταφορά άλλων ειδών έκτακτης ανάγκης στην Ινδία.



ΠΗΓΗ