Η Amazon έχει προσλάβει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους για διάφορες θέσεις στις αποθήκες της, τις οποίες αποκαλεί «κέντρα εκτέλεσης παραγγελιών», αλλά τον τελευταίο καιρό όσοι προσλαμβάνονται, αμέσως μετά παραιτούνται.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider, το οποίο επικαλείται μία αναφορά που δημοσιεύθηκε στους New York Times, περισσότεροι από 350.000 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο έμειναν στην εταιρεία για λίγες μέρες ή ελάχιστες εβδομάδες. Μάλιστα το 2020 η Amazon αύξησε τον αριθμό των εργαζόμενων που προσλάμβανε σε μία προσπάθεια να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ζήτησης που υπήρξε στις υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορονοϊό. Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικά κακές.

Όπως επεσήμανε ένας πρώην διευθυντής που επέβλεπε τις προσπάθειες του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της Amazon, οι οποίες επικεντρώνονταν στις αποθήκες της εταιρείας συνέκρινε την κατάσταση με τους εργαζομένους που έφυγαν με τη χρήση ορυκτών καυσίμων. «Συνεχίζουμε να τους χρησιμοποιούμε παρόλο που γνωρίζουμε ότι σιγά σιγά μαγειρεύουμε τους εαυτούς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στους New York Times.

Και όλα αυτά συμβαίνουν μόλις λίγες ημέρες μετά που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι χαλαρώνει τους ελέγχους στους εργαζόμενους της, μετά τη δημοσίευση μια νέας έκθεσης για τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται στις αποθήκες της εταιρείας στις ΗΠΑ, διαβόητες για τις άσχημες συνθήκες εργασίας, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το σύστημα με την ονομασία «Time off task» (ο χρόνος εκτός εργασίας), το οποίο μετρά την παραγωγικότητα κάθε εργαζόμενου που έχει αναλάβει τη διαλογή, τη συσκευασία και τη μετακίνηση δεμάτων «μπορεί εύκολα να παρερμηνευθεί», επεσήμανε ο Ντέιβ Κλαρκ, ένα στέλεχος του κολοσσού διαδικτυακών πωλήσεων σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους. Πολλοί εργαζόμενοι και οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η μέθοδος αυτή προκαλεί ανώφελο στρες στους υπαλλήλους, καθώς για παράδειγμα δεν τους δίνει αρκετό χρόνο να πάνε στην τουαλέτα.



ΠΗΓΗ