Ένας γεννάιος επτάχρονος στη Φλόριντα κατάφερε να κολυμπήσει μόνος στην ακτή για να καλέσει βοήθεια, όταν η αδερφή του και ο πατέρας του παρασύρθηκαν από τα ορμητικά ρεύματα ενός ποταμιού. 

Όπως αποκαλύπτει ο Στίβεν Πάουστ στο CNN, είχε ανοιχτεί στο ποτάμι Σεντ Τζονς στο Τζάκσονσβιλ για να κολυμπήσουν τα δύο του παιδιά, ο επτάχρονος Τσέις και η 4χρονη Άμπιγκεϊλ. Ωστόσο, εντελώς ξαφνικά, εξαιτίας ενός ισχυρού ρεύματος, η μικρή παρασύρθηκε και ο μπαμπάς της βούτηξε για να τη σώσει. 

Ο πατέρας είπε στον τολμηρό γιο του που φορούσε σωσίβιο να κολυμπήσει μέχρι την ακτή μέχρι εκείνος να πιάσει την αδερφή του. «Τους είπα πως τους αγαπάω γιατί δεν ήμουν σίγουρος τι επρόκειτο να συμβεί. Προσπάθησα να μείνω και με τους δύο. Αλλά εξαντλήθηκα και η μικρή απομακρύνθηκε από μένα» λέει ο Πάουστ. 

Ο Τσέις χρειάστηκε μια ώρα κολύμπι για να βγει στην ακτή. Μόλις έφτασε, έτρεξε στο πρώτο σπίτι που είδε μπροστά του για να ζητήσει βοήθεια. 

Στο μεταξύ, ο μπαμπάς του και η αδερφή του είχαν παρασυρθεί περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρισκόταν το σκάφος του. Οι ομάδες διάσωσης τους εντόπισαν και τους περισυνέλεξαν σώους.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής του Τζάκσονσβιλ, Έρικ Προσουίμερ παραδέχτηκε πως χωρίς την καθοριστική συμβολή του μικρού, η έκβαση της περιπέτειας θα ήταν τραγική. 



ΠΗΓΗ