Μία πρωτότυπη διαμαρτυρία έκαναν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων με εσώρουχα στη Γαλλία.

Eκατοντάδες εσώρουχα με συστημένες επιστολές διαμαρτυρίας εστάλησαν στον γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά.

Τα εν λόγω καταστήματα παραμένουν για έξι μήνες χωρίς δουλειά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού και οι ιδιοκτήτες τους έχουν περιέλθει σε δύσκολη οικονομική θέση.

Από το μέτρο εξαιρούνται μόνο οι «ουσιώδεις επιχειρήσεις» -αλλά οι μπουτίκ εσωρούχων δεν συγκαταλέγονται σε αυτή την .

Με το αίτημα αυτό, αποστέλουν εσώρουχα στην ταχυδρομική υπηρεσία του πρωθυπουργικού γραφείου της Γαλλίας. Η διαμαρτυρία τους ονομάζεται «Action Culottée», ενώ σε αντίστοιχο λογαριασμό που δημιούργησαν στο Facebook αναρτούν φωτογραφίες με τα εσώρουχα που αποστέλλουν, μαζί με τις επιστολές τους.

Μάλιστα ένας από τους ιδιοκτήτες έστειλε δύο σετ εσωρούχων με το μήνυμα: «Είμαι και εγώ ουσιώδης».

Οι καταστηματάρχες επισημαίνουν σε επιστολή τους ότι όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι ουσιώδεις, ακόμη κι εκείνες που πωλούν εσώρουχα, κάλτσες και καλσόν.

«Σ’ αυτή την επιστολή θα βρείτε εσώκλειστο ένα στοιχείο της καθημερινής ζωής που δεν θεωρείται ουσιώδες από την κυβέρνησή σας: ένα σλιπάκι», αναφέρουν.

«Δεν είναι κι αυτό θέμα ατομικής υγιεινής και προστασίας; Τα ανθοπωλεία, τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια χαρακτηρίστηκαν “ουσιώδεις” επιχειρήσεις. Αλλά τι γίνεται με τα εσώρουχα;» αναφέρει η ομάδα σε δελτίο Τύπου.



ΠΗΓΗ