Σάλος επικρατεί στην Ιταλία. Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο βρίσκονται σε «συναγερμό» λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί σε όλη τη χώρα και τους έγινε σύσταση να μην πάρουν άδεια ούτε κατά το επόμενο τριήμερο δηλαδή για το Πάσχα των Καθολικών, ενώ ο υπεύθυνος συντονισμού των πρώτων βοηθειών κάνει διακοπές.

Ο Μάριο Ραβιόλο, υπεύθυνος συντονισμού των πρώτων βοηθειών της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο εμφανίστηκε σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης Rai να κάνει δηλώσεις από θέρετρο έξω από την Γένοβα με μάσκα και πετσέτα θαλάσσης στον ώμο.

«Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία των ημερών αυτών, κυρίως για τις εμπορικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ραβιόλο, σε δημοσιογράφο της Rai.

Πολλοί συνεργάτες του τον αναγνώρισαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Εμείς στην δουλειά, και εκείνος για μπάνιο στη θάλασσα, αυτή η συμπεριφορά μας αφήνει άναυδους», σχολίασαν Ιταλοί νοσηλευτές και γιατροί.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, παράλληλα, μένει να εξακριβωθεί πώς ο Ραβιόλο μπόρεσε να μεταβεί στο συγκεκριμένο θέρετρο, από τη στιγμή που στη φάση αυτή δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών.

Ο απευθείας ενδιαφερόμενος υπερασπίσθηκε τον εαυτό του, απαντώντας ότι «πήγε στην θάλασσα πριν ισχύσει η απαγόρευση για τις μετακινήσεις» και πως δεν υπάρχει γραπτή εντολή που να απαγορεύει στο προσωπικό των νοσοκομείων, να ζητήσει άδεια.



ΠΗΓΗ