Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει σε όλη την χώρα το σύστημα ταυτοποίησης προσώπων «Ασφαλής πόλη». Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 97 δισεκατομμύρια ρούβλια, (1.083.530. 603 ευρώ) γράφει η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη δικές της πηγές, αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα χρήματα για την υλοποίηση του έργου θα διαθέσει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (VEB). Προμηθευτές του εξοπλισμού θα είναι οι εταιρείες Rostec και Rostelecom, οι οποίες θα αναλάβουν και τις υποδομές εγκατάστασης.

Κάθε περιφέρεια θα λάβει το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων για να αγοράσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας.

Η εταιρεία Rοstec επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι εκπονείται ένα τέτοιο σχέδιο. Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης ανέφερε ότι η ιδέα της εφαρμογής του συστήματος «Ασφαλής πόλη» εξετάζεται και βρίσκεται στην αρχική φάση μελέτης της.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα γίνει μια ενιαία βάση δεδομένων του υπουργείου και θα συνενώσει τα διάσπαρτα πληροφοριακά συστήματα, το κόστος του οποίου θα ανέλθει στα 97 δισεκατομμύρια ρούβλια. Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων έχει ήδη χορηγήσει 690 εκατομμύρια ρούβλια για σχετικές ερευνητικές και κατασκευαστικές δραστηριότητες στον τομέα αυτό.

Τον Μάιο η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Ταταρστάν διέθεσε 228 εκατομμύρια ρούβλια για την εγκατάσταση σε όλη την επικράτειά της ενός συστήματος βιντεοκαμερών και ταυτοποίησης προσώπων, μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Ν 175 από νεαρό φοιτητή, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους επτά μαθητές και δύο καθηγητές, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 30.



ΠΗΓΗ