Δύσκολη είναι η κατάσταση και σήμερα στα σύνορα Γαλλίας και Βρετανίας μετά το κλείσιμό τους λόγω της είδησης για τη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Οι οδηγοί των φορτηγών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη νότια Αγγλία απευθύνουν θερμή έκκληση προς τον Εμανουέλ Μακρόν να βρει μια λύση ώστε να επιστρέψουν στη Γαλλία.

Η ένταση που επικρατεί είναι μεγάλη, κυρίως σε όσους περίμεναν να επιστρέψουν σήμερα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Από το Νιου Κάστελ και το λιμάνι του Ντουβρ απέναντι από το Καλέ, φωνάζουν: «Είναι ευθύνη του Προέδρου να μας προστατεύσει, είμαστε όμηροι σε μια χώρα όπου κινδυνεύει η υγεία μας. Μας παίρνουν τα Χριστούγεννα».

Από το χώρο της δικής του καραντίνας στο προεδρικό εξοχικό «Λατέρνα» στις Βερσαλλίες, ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις. Χθες συζήτησε το θέμα με τον Μπόρις Τζονσον, οι τελικές αποφάσεις όμως θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα το βράδυ, σε συνδυασμό με μια κοινή απόφαση στις Βρυξέλλες.

Στο εν τω μεταξύ η Γαλλία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εισαγωγή, την φύλαξη και διανομή των εμβολίων. Ο εμβολιασμός εκεί θα ξεκινήσει την Κυριακή με τα γηροκομεία. Δεν απομένουν παρά μόνο 5 ημέρες στους μεταφορείς των εμβολίων, τα οποία θα μεταφερθούν στη Γαλλία από το Βελγικό εργοστάσιο Puurs . Σπουδαία πρόκληση για την όλη οργάνωση με δεδομένο ότι απαιτούνται -70 βαθμοί Κελσίου για τη διατήρησή τους.





ΠΗΓΗ