Νέα στοιχεία έρχονται στο φως όσον αφορά στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν από το τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, στις 3 Μαΐου του 2007, όταν ήταν τριών ετών.

Πριν λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί από τις γερμανικές αρχές ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέουν τον γερμανό παιδόφιλο Κριστιάν Μπρίκνερ, που είναι και ο βασικός ύποπτος. Χθες αποκάλυψαν ότι έχουν στη διάθεσή τους τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες ενοχοποιούν τον Μπρίκνερ για την εξαφάνιση της μικρής, αναφέρει η Daily Mail.

Οι εν λόγω τηλεφωνικές συνομιλίες αποκαλύπτουν τις κινήσεις του Γερμανού τον Μάιο του 2007, την περίοδο εξαφάνισης της μικρής. Οι Γερμανοί αποκάλυψαν πως ο Μπρίκνερ φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε το παιδί.

Με βάση τα νέα αυτά ηχητικά ντοκουμέντα, ο Κριστιάν Βόλτερς, ο εισαγγελέας που ερευνά την εξαφάνιση, θεωρεί ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και ότι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία από τον, σήμερα, 44χρονο Γερμανό.

Ο Βόλτερς θεωρεί ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε λίγες ώρες μετά την απαγωγή του, στην Πορτογαλία, προσθέτοντας πως «υπάρχουν αποδείξεις πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ», ωστόσο μέχρι στιγμής καμία δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα.

«Επιμένουμε ότι ο άνδρας που έχει αναγνωριστεί ως ο βασικός ύποπτος είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα και δεν ψάχνουμε κάποιον άλλο», υποστηρίζει ο Βόλτερς.

Οι ερευνητές της υπόθεσης ευελπιστούν να απαγγείλουν κατηγορίες στον Μπρίκνερ έως το τέλος του καλοκαιριού στηριζόμενοι και στο ότι για το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, ο Μπρίκνερ ζούσε στην περιοχή της Αλγκάρβε.



ΠΗΓΗ