Κοινή συνάντηση για το πρόσφατο συμβάν νοθευμένης φέτας σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας πραγματοποίησαν σήμερα η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», κ. Χαρουτουνιάν, ο πρόεδρος της ΔΟΦ, κ. Βιτάλης και ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, κ. Αποστολόπουλος. Κατά τη διάρκειά της, οι φορείς ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα όσα έχει υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» έως σήμερα αλλά και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν μέχρι την ολοκλήρωση της αυστηρότατης έρευνας για το συμβάν.

Μέχρι στιγμής, όπως διαπιστώθηκε από την ενημέρωση, οι αρμόδιοι φορείς ακολουθούν μία ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση τόσο από πλευράς ελέγχων κατόπιν των προσφάτων καταγγελιών, αλλά και βάσει του συνολικού ιστορικού της εμπλεκόμενης εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε η αμοιβαία διάθεση ενημέρωσης και συνεργασίας των φορέων (ΕΛΓΟ, ΔΟΦ, ΣΕΒΓΑΠ) και συμφωνήθηκε να θεσπιστεί ένα πλάνο διαχρονικών συστηματικών συναντήσεων για την ανταλλαγή απόψεων σε φλέγοντα θέματα του κλάδου.

Σημειώνεται ότι χθες υποβλήθηκε ο ανανεωμένος φάκελος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πολύ σύντομα αναμένεται η επίσημη αναγνώρισή της.

Ο Ιωάννης Βιτάλης, πρόεδρος της ΔΟΦ και αντιπρόεδρος της εταιρίας «Δωδώνη», δήλωσε σχετικά: «Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας αισιοδοξεί πως τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την αυστηρότατη έρευνα του ΕΛΓΟ θα είναι δίκαια, απόλυτα τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα και θα επιτρέψουν στους αρμόδιους φορείς, στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, χωρίς εκπτώσεις, όπως αυτές ορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον αποδειχθεί δόλος και όχι αμέλεια. Ελπίζουμε ότι οι εποικοδομητικές αυτές επαφές θα συνεχιστούν και είμαστε σίγουροι πως αποτελέσματα θα είναι προς όφελος για το σύνολο του κλάδου. Παράλληλα, ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη μακρόχρονη αυτή προσπάθεια, ώστε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας να πάρει σάρκα και οστά και να φτάσει στην επίσημη αναγνώρισή της. Στόχος μας ήταν και παραμένει η προστασία της ΠΟΠ φέτας, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ελλήνων κτηνοτρόφων και βιομηχανιών, ένα έργο ιδιαίτερα απαιτητικό και αναγκαίο».



ΠΗΓΗ