Για αυξημένη εσωτερική αεροπορική διακίνηση επιβατών μέσα στο καλοκαίρι προετοιμάζονται οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες και τα τουριστικά γραφεία, παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξακολουθεί να συζητάει για το αν θα επιτρέψει σε περισσότερους ξένους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι τιμές των μετοχών των αεροπορικών εταιριών American Airlines, United Airlines και Delta Air Lines αυξήθηκαν σημαντικά χθες, Τρίτη, μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών τους σχετικά με τον αυξανόμενο βηματισμό ανάκαμψης για τα ταξίδια ελεύθερου χρόνου και αναψυχής.

«Είμαστε πολύ, πολύ ευχαριστημένοι με το ρυθμό ανάκαμψης της ζήτησης», δήλωσε ο Γκλεν Χουνστέιν πρόεδρος της Delta σε ένα συνέδριο των αεροπορικών εταιριών. «Οι κρατήσεις εξελίσσονται καλύτερα από το αναμενόμενο».

Καθώς περισσότεροι Αμερικάνοι περνούν από τα αεροδρόμια, η αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια των αεροδρομίων (TSA) προγραμματίζει να προσλάβει άλλους 1.000 υπαλλήλους μέχρι την 4η Ιουλίου, οπότε και παρατηρείται κορύφωση της ταξιδιωτικής κίνησης στις ΗΠΑ, μετά την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων που έγινε από την 1η Ιανουαρίου.

«Βλέπουμε ήδη μία δραστική αύξηση της κίνησης στα αμερικανικά αεροδρόμια και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε σταθερές αυξήσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού», δήλωσε ο υπηρεσιακός διευθυντής της TSA Ντάρμπι Λαγιόι στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Εθνικό Αεροδρόμιο Ρίγκαν της Ουάσινγκτον.

Η αναφερόμενη υπηρεσία έλεγξε 1,86 εκατομμύριο επιβάτες την Κυριακή. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό ελέγχων από το Μάρτιο του 2020.

Η United ανακοίνωσε ότι τώρα αναμένει τα αναπροσαρμοσμένα μικτά κέρδη της να είναι θετικά στο τρίτο τρίμηνο, αναθεωρώντας την πρόβλεψή της για μία μείωση κατά το τρίμηνο που διανύουμε.

Η American βλέπει «ενθαρρυντικά σημάδια» στα επιχειρηματικά και διεθνή ταξίδια, τα οποία δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου των οικονομικών της Ντέρεκ Κερ.

Τα θετικά στοιχεία καταγράφονται καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι εμβολιάζονται, ενώ οι εταιρίες προετοιμάζονται για την επιστροφή των εργαζομένων τους στα γραφεία και στα ταξίδια τους, ενώ όλο και περισσότερες χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να απαγορεύουν την είσοδο σχεδόν σε όλους τους μη Αμερικανούς πολίτες, κυρίως από την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Κίνα, το Ιράν και τη Βραζιλία, παρά την πίεση από τον τομέα του τουρισμού για την άρση των περιορισμών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση «ακολουθεί τα γεγονότα, τα δεδομένα και την επιστήμη, λαμβάνοντας τις αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και του διεθνούς τουρισμού…». «Αυτό είναι κάτι, το οποίο αξιολογούμε καθημερινά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διεξάγει εκτεταμένες συναντήσεις για το ζήτημα αυτό, όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι στο Reuters, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Αξιωματούχοι της τουριστικής βιομηχανίας σκέφτονται ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να άρει τους περιορισμούς που εφαρμόζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ακόμη και στις αρχές Ιουνίου, καθώς τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 έχουν μειωθεί στις δύο χώρες.

Ο Ρότζερ Ντάο, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, δήλωσε στο Reuters ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προχωρήσει κατά πολύ. Η πεποίθησή μας είναι ότι, αν μπορούμε να ανοίξουμε τη Βρετανία, τότε οι υπόλοιπες χώρες ακολουθούν» είπε.



ΠΗΓΗ