«Ελπίζουμε ότι στην αρχή του καλοκαιριού, τα δύο τρίτα των Ιταλών θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστο με την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού, ώστε να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι.

Παράλληλα, με αναφορά στον τουρισμό, ο Σιλέρι πρόσθεσε:

«Ασφαλώς και ο τομέας αυτός μας ενδιαφέρει. Η επαναλειτουργία του, φέτος. θα είναι βαθμιαία. Εκείνο που σε ένα βαθμό μας φοβίζει και μας κάνει πιο προσεκτικούς, είναι η εμφάνιση των μεταλλάξεων, οι οποίες επιβάλλουν κάποια “στοπ”, όπως συνέβη τις περασμένες ημέρες με την Ινδία. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα ξανανοίξουμε υπό συνθήκες ασφαλείας και ήδη το κάνουμε. Πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε περίπου άλλες δυο εβδομάδες, για να γίνει μια νέα αξιολόγηση των στοιχείων, μετά την χαλάρωση των ημερών αυτών».

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, στα πλαίσια συνάντησης με τους ξένους ανταποκριτές εξήγησε, τέλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «από τα μέσα Μαΐου, το χρονοδιάγραμμα και ο ρυθμός της περαιτέρω επαναλειτουργίας επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων μπορεί να επιταχυνθεί, υπό τον όρο να συνεχιστεί η μείωση των ασθενών με covid 19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας και στους νοσοκομειακούς θαλάμους, όπως και του δείκτη αναπαραγωγής του ιού».



ΠΗΓΗ