Μια νέα κινεζική θεωρία βλέπει το φως της δημοσιότητας και αυτή υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός ταξίδεψε στην αγορά της Ουχάν μέσω κατεψυγμένων τροφίμων από χώρες που περιλαμβάνουν και την Αυστραλία.

Ένα άρθρο στους Global Times που ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση και το οποίο δημοσιεύτηκε την Κυριακή, σύμφωνα με τη Daily Mail, αναφέρει ότι η ιδέα ότι ο ιός «εισήχθη» μέσα στην αγορά της κινεζικής Ουχάν «δεν μπορεί να αποκλειστεί» παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία.

Το Πεκίνο προωθεί στη συγκεκριμένη θεωρία από τον Οκτώβριο όταν ειδικοί εντόπισαν μια έξαρση στην πόλη Qingdao και βρήκαν δείγματα του νέου κορονοϊού σε εισαγόμενα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Δυτικοί επιστήμονες απορρίπτουν τη θεωρία και θεωρούν πολύ πιο πιθανό η ασθνένεια να πέρασε από νυχτερίδες σε άλλα ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους στην Ουχάν.

Κρούσματα κορονοϊού πρωτοεντοπίστηκαν στην κινεζική πόλη τον περσινό Δεκέμβριο και στη συνέχεια η ασθένεια εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας 1,5 εκατομμύρια θανάτους.

Το δημοσίευμα των Global Times έρχεται εν μέσω πολιτικής και οικονομικής έντασης μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας. Σε ένα ξεχωριστό άρθρο την Κυριακή, η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι η Αυστραλία, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι «το πιόνι στην αμερικανική περιφερειακή στρατηγική τα τελευταία χρόνια». Το άρθρο συνοδευόταν από ένα καρτούν με ένα καγκουρό που προβάλλει τη σκιά ενός αετού, το εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την ιδέα ότι η Covid-19 ξεκίνησε από την Ουχάν, οι Global Times υποστηρίζουν ότι, κατεψυγμένα προϊόντα εισήχθησαν στην κινεζική πόλη από διάφορες χώρες. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται προϊόντα κρέατος από Βραζιλία και Γερμανία… μπριζόλα Αυστραλίας, κεράσια από τη Χιλή και θαλασσινά από το Εκουαδόρ.





ΠΗΓΗ