Μεγάλος «πονοκέφαλος» φαίνεται να έχει προκύψει για το OnlyFans, καθώς ανήλικες φαίνεται να βρίσκουν τη δυνατότητα να ανοίξουν λογαριασμό και να πωλούν ερωτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, μία 14χρονη χρησιμοποίησε το διαβατήριο της γιαγιάς της για να κάνει λογαριασμό, ενώ μία άλλη ανήλικη φέρεται να χρησιμοποίησε την ταυτότητα της 26χρονης αδερφής της.

Το OnlyFans είναι μία πλατφόρμα που επιτρέπει σε χρήστες να μοιράζονται videos, φωτογραφίες και μηνύματα απευθείας με τους συνδρομητές τους έναντι αντιτίμου ή μίας μηνιαίας συνδρομής. Από την ίδρυσή του το 2016, έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα και έχει πλέον πάνω από 120 εκατομμύρια χρήστες. Το OnlyFans κρατάει το 20% όλων των πληρωμών.

Το θέμα προσέλκυσε την προσοχή της Επιτρόπου για τα Παιδιά της Αγγλίας, Dame Rachel, η οποία τόνισε πως το website πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες.

«Τα παιδιά πλήρωσαν ένα βαρύ τίμημα για να προστατέψουν όλους εμάς κατά τη διάρκεια της πανδημίας και νομίζω πως είναι ώρα να τα προστατέψουμε και εμείς. Σε κάθε περίπτωση, κανένα παιδί δε θα έπρεπε να χρειάζεται ή να θέλει να πουλήσει εικόνες του εαυτού του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε επιστολή προς τον ιδρυτή του Only Fans, Tim Stokely, η Rachel ρωτάει:

«Λέτε πως αντικαταστήσατε το σύστημα επιβεβαίωσης ηλικίας με ένα άλλο “εξαιρετικά αποτελεσματικό”, ωστόσο φαίνεται πως και αυτό είναι εύκολο να παρακαμφθεί όπως έδειξε η ομάδα του BBC. Αυτό είναι απαράδεκτο. Θέλω να ξέρω τι ενέργειες κάνετε για να εξαλείψετε τη θυματοποίηση που βιώνουν τα παιδιά στο site σας».

Το OnlyFans επιβεβαίωσε πως έλαβε την επιστολή και σχεδιάζει μία συνάντηση με την Επίτροπο για να «εξηγήσει την εμπιστοσύνη του στις διαδικασίες ασφαλείας και να διορθώσει οποιοδήποτε παραραπληροφόρηση», συμπληρώνοντας πως λαμβάνει τις υποχρεώσεις του πολύ σοβαρά.

Όσον αφορά το ρεπορτάζ του BBC, το OnlyFans τόνισε πως έκλεισε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς και επέστρεψε τα χρήματα σε όλους τους συνδρομητές τους.



ΠΗΓΗ