Δύσκολες ώρες περνά στη φυλακή η βρετανή κοσμική Ghislaine Maxwell, που κατηγορείται ως συνεργός του Έπσταϊν στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Bobbi Sternheim, οι φύλακες περνούν ανά 15 λεπτά από το κελί της και την ξυπνούν ρίχνοντας τον φακό στα μάτια της, για να διασφαλίσουν πως δεν θα αυτοκτονήσει όπως ο Έπσταϊν.

Όπως έγραψε η νομική της ομάδα σε επιστολή την Τρίτη, οι σωφρονιστικοί τής φέρονται σαν επικίνδυνο βαρυποινίτη, «τη φυλούν σε συνθήκες πιο σκληρές και περιοριστικές ακόμα και από επικίνδυνους κρατουμένους, ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και για τρομοκρατία».

Η επιστολή των δικηγόρων έρχεται μετά τη δήλωση του εισαγγελέα πως η Maxwell μπήκε σε καραντίνα, έχοντας έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού που εκδηλώθηκε μέσα στα κρατητήρια του Μπρούκλιν.

Η εισαγγελία ισχυρίζεται μάλιστα πως η Maxwell είχε τύχει πολύ πιο ευνοϊκής μεταχείρισης από άλλους κρατουμένους. Ο δικηγόρος της λέει πάντως πως την έχουν βάλει σε καραντίνα χωρίς σαπούνι ή οδοντόβουρτσα και την ξυπνούν ανά 15 λεπτά για να δουν ότι αναπνέει.

Ο Sternheim γράφει ακόμα πως την παρακολουθούν με κάμερα 24 ώρες το 24ωρο, κι έτσι το ξύπνημα δεν είναι απαραίτητο. «Πέρα από την κάμερα στο κελί της, δεύτερη συσκευή καταγράφει κάθε κίνησή της όταν φεύγει από το κελί, ακόμα και όταν συναντιέται με τους δικηγόρους της».

Η επιστολή ζητά από τον δικαστή να κάνει κάτι για τη «διαφορετική μεταχείριση», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Η Maxwell είναι προφυλακισμένη χωρίς δυνατότητα αναστολής και περιμένει τη δίκη της για όλα αυτά τα ανήλικα κορίτσια που έφερνε στον Έπσταϊν. Τα περισσότερα μάλιστα τα κακοποιούσαν σεξουαλικά παρέα…





ΠΗΓΗ