Δύο νέα κρούσματα COVID-19 που μεταδόθηκαν τοπικά στο Κουίνσλαντ αναφέρθηκαν σήμερα, έναντι οκτώ μολύνσεων που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα, καθώς το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μπρίσμπεϊν εφαρμόζεται για δεύτερη ημέρα.

«Οι ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές και θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα που εμπλέκεται σε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους, η πολιτειακή πρωθυπουργός Αναστάζια Πάλασεϊ.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όλα θα είναι καλά για το Πάσχα. Αν δούμε πολύ καλά νούμερα στα διαγνωστικά τεστ για το Κουίνσλαντ και δεν εντοπίσουμε κάποια μη συνδεδεμένη μετάδοση, οι ενδείξεις για το Πάσχα φαίνονται θετικές» πρόσθεσε η ίδια, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι στο Μπρίσμπεϊν, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ εξαιρούνται όσοι εργάζονται σε κρίσιμες θέσεις, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, στα καταστήματα τροφίμων, ενώ επιτρέπεται η εξωτερική άσκηση.

Η Παλασέι δήλωσε ότι η τελική απόφαση για το lockdown θα ληφθεί αύριο το πρωί.

Η γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανάφερε σήμερα ένα νέο κρούσμα τοπικής μετάδοσης, που συνδέθηκε με την έξαρση στο Κουίνσλαντ, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν μερικούς περιορισμούς μέχρι το Πάσχα σε τέσσερις περιοχές.

Οι υγειονομικές αρχές στο Μπρίσμπεϊν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν δύο ξεχωριστές συρροές μετάδοσης της πανδημίας COVID-19, με τον εντοπισμό συνολικού αριθμού 15 κρουσμάτων μέχρι χθες, Τρίτη, ενώ με τα σημερινά κρούσματα ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 17 περιστατικά.

Τα οκτώ νέα περιστατικά τοπικής μετάδοσης που αναφέρθηκαν χθες στο Κουίνσλαντ, συνδέθηκαν με τη βρετανική παράλλαξη του κορονοϊού, με τις αρχές να προειδοποιούν για το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των μολύνσεων κατά τις ερχόμενες ημέρες.

Αρκετές πολιτείες της Αυστραλίας έκλεισαν τα σύνορά τους με το Κουίνσλαντ, διαταράσσοντας τα σχέδια για τα ταξίδια του Πάσχα, ενώ το αεροδρόμιο του Μπρίσμπεϊν αναμένει μία δραστική μείωση σε ποσοστό 85% στον αριθμό των εσωτερικών τουριστών μέχρι το Σαββατοκύριακο, σε σχέση με το στόχο διακίνησης επιβατών πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Τόσο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, όσο και οι μαθητικές διακοπές των δύο εβδομάδων, είναι μία περίοδο αιχμής για τον ταξιδιωτικό τομέα της Αυστραλίας.

Η εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το κλείσιμο των συνόρων, αλλά και τα συστήματα ταχείας ιχνηλάτησης των κρουσμάτων βοήθησαν την Αυστραλία να διατηρήσει σε σχετικά μικρό αριθμό τα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει έναν αριθμό κρουσμάτων λίγο μικρότερο από 29.300 μολύνσεις από την COVID-19 και 909 θανάτους, από την έναρξη της πανδημίας.



ΠΗΓΗ