Σε απτά και θετικά αποτελέσματα ελπίζει η Τουρκία, στη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δήλωσε χθες (09/06) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα είναι «κρίσιμη».

Ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν θα συναντηθούν στην πρώτη τους δια ζώσης συνάντηση από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέλαβε τα καθήκοντά του και η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Αφγανιστάν, καθώς «σημαντικές διαφορές» που υφίστανται μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας, δήλωσε την Δευτέρα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Σε συνέντευξη στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο για την Τουρκία και τις ΗΠΑ να οικοδομήσουν συνεργασία, καθώς παραμένουν διαφωνίες επί σειρά θεμάτων. Βάσει των όσων μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να λάβουν αμοιβαία μέτρα για να βελτιώσουν τις τεταμένες μεταξύ τους σχέσεις.



ΠΗΓΗ