Ένα χάπι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το οποίο θα μπορεί να λαμβάνεται όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος, ενδεχομένως να έχει διαθέσιμο προς χρήση μέχρι το τέλος του 2021 η Pfizer.

Μιλώντας στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, επισήμανε ότι η αντιική θεραπεία «αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού».

Όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ της Telegraph το οποίο ανέφερε ότι διεξάγονται κλινικές δομικές στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο στις οποίες ενήλικοι εθελοντές λαμβάνουν χάπι για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, ο Μπουρλά παραδέχθηκε ότι «το άρθρο είναι ακριβές» και ότι όντως η Pfizer εργάζεται πάνω σε τέτοιου είδους θεραπείες.

«Πραγματοποιούμε δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα», είπε, προσθέτοντας ότι η Pfizer επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

«Η δυνατότητα να λάβει κάποιος αντιική θεραπεία κατά του κορονοϊού από το στόμα, μέσα στο σπίτι του, θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού», ανέφερε ο Μπουρλά.

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί ως «ένα εύλογο χρονικό διάστημα» για την ολοκλήρωση της κλινικής δοκιμής και τη διάθεση του χαπιού, ο Μπουρλά απάντησε: «Έάν όλα εξελιχθούν καλά, ελπίζω μέχρι το τέλος του έτους».



ΠΗΓΗ