Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το ζευγάρι που κατηγορείται ότι σκότωσε τα δυο του παιδιά.

Οι Chad Daybell και Lori Vallow είναι μέλη μιας θρησκευτικής αίρεσης και φέρονται να έχουν σκοτώσει τα δυο τους παιδιά, τον 17χρονο Tylee Ryan και τον 7χρονο Joshua Vallow, σύμφωνα με την εισαγγελία του Αϊντάχο.

Ο Chad Daybell κατηγορείται επίσης και για τον φόνο της πρώην συζύγου του, Tammy Daybell, η οποία πιστευόταν πως είχε πεθάνει στον ύπνο της.

Το ζευγάρι είχε κατηγορηθεί αρχικά ότι είχε κρύψει τις σορούς των δύο παιδιών, η αστυνομική έρευνα ωστόσο έβγαλε λαβράκι.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, αν καταδικαστούν αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή. Το ζευγάρι φέρεται να είναι πίσω από τη σέχτα Preparing a People και ο εισαγγελέας πιστεύει πως κήρυτταν και δίδασκαν «θρησκευτικές αντιλήψεις» με σκοπό να «δικαιολογήσουν τον φόνο των παιδιών τους».

Οι γονείς αντάλλαξαν μια σειρά μηνυμάτων όπου συζητούν τα «ποσοστά θανάτου» για τα δύο παιδιά, αλλά και για το πώς η μητέρα «είχε καταληφθεί από ένα πνεύμα, ονόματι Voila».

Η αστυνομία βρήκε τις αποσυντεθειμένες σορούς των δύο παιδιών τον Ιούνιο του 2020, θαμμένες σε ένα νεκροταφείο μικρών ζώων στο Αϊντάχο. Η μητέρα εξαπάτησε μάλιστα τις Αρχές, θέλοντας να παραμείνουν τα πτώματα κρυμμένα.

Η ίδια συνέχιζε να εισπράττει τα κοινωνικά επιδόματα για τα παιδιά της και κατηγορείται για απάτη κατά του Δημοσίου. Όσο για τον Daybell, αύξησε τα ασφάλιστρα ζωής της πρώην συζύγου του τον Σεπτέμβριο του 2019 στο ανώτατο όριο, με την εισαγγελία να τον κατηγορεί κι αυτόν για ασφαλιστική απάτη.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Daybell προσπάθησε να την πυροβολήσει μέσα από το αγροτικό του. Λίγες μέρες αργότερα, η Tammy «πέθανε ήσυχα στον ύπνο της», στο σπίτι που μοιραζόταν με τον Chad. Εκείνος παντρεύτηκε τη Vallow τον επόμενο μήνα.

Πριν από τον φόνο των παιδιών της, η Vallow εξομολογήθηκε σε μια φίλη πως τα παιδιά της είχαν γίνει ζόμπι και ο μόνος τρόπος για να φύγουν τα κακά δαιμόνια από μέσα τους ήταν να πεθάνουν.



ΠΗΓΗ