Στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε το βράδυ της Τετάρτης (09/06) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7. Αυτός είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάιντεν έφτασε στην αεροπορική βάση του Μίλντενχολ και πρόκειται να απευθυνθεί αργότερα σε Αμερικανούς στρατιώτες.

Το «ραντεβού» του με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είναι προγραμματισμένο για αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε με μια… περίεργη συνοδεία: τα τζιτζίκια έχουν καταλάβει τις ανατολικές ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, με δισεκατομμύρια από το είδος Brood X να επιστρέφουν στην περιοχή μετά από 17 χρόνια.

Τα έντομα που θα πεθάνουν στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, αποτέλεσαν ένα… επεισοδιακό ξεκίνημα της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη. Αρχικά καθυστέρησαν για αρκετές ώρες την αναχώρηση του αεροπλάνου και των δημοσιογράφων που ακολουθούν την αποστολή, καθώς εισέβαλαν σε εξωτερικά τμήματά του.

Λίγο αργότερα «επίθεση» δέχτηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, πριν μπει στο Air Force One ένα τζιτζίκι πήγε πάνω του και τον ενόχλησε. Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες που δείχνουν τον Τζο Μπάιντεν να διώχνει το τζιτζίκι πίσω από τον λαιμό του με το χέρι του.



ΠΗΓΗ