Μια κωμικοτραγική υπόθεση απασχολεί από χθες την Τουρκία, καθώς ένας σωματοφύλακας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να ανακαλεί μια κοπέλα στην τάξη γιατί καθόταν σταυροπόδι δίπλα στον τούρκο πρόεδρο.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν πήγε σε ένα ζαχαροπλαστείο κοντά στη γειτονιά του να φάει ένα γλυκό και να… ενισχύσει το λαϊκό του προφίλ.

Στο ζαχαροπλαστείο υπήρχαν τουρίστες και κάποιες κοπέλες, μια εκ των οποίων άρχισε να του μιλάει αλλά καθόταν σταυροπόδι. Τότε ο σωματοφύλακας του Ερντογάν παρενέβη και της έκανε νόημα να κάτσει πιο ευπρεπώς κατεβάζοντας το πόδι, κάτι που η κοπέλα έσπευσε να κάνει αμέσως.

Η υπόθεση πολιτικοποιήθηκε, με τον επικεφαλής του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – Kεμαλιστές) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου να αναρωτιέται αν η προεδρία ασχολείται με το σταυροπόδι μιας κοπέλας αντί για τον Σεντάτ Πεκέρ. «Είπαν πώς της ζήτησαν να κατεβάσει το πόδι της για να μην υπάρχει ασέβεια στην αρχή της προεδρίας. Μα εκείνη η αρχή δεν είπε τίποτα στους κλέφτες. Δεν είπε τίποτα στη μαφία. Δεν είπε τίποτα ούτε στον ηγέτη της χώρας που τον αποκάλεσε ΄’ηλίθιο’’. Εσύ ενοχλήθηκες από μια κοπελίτσα για ασέβεια στο πρόσωπό σου; Μα τι είναι τώρα αυτό;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κιλιντσάρογλου απευθυνόμενος στον τούρκο πρόεδρο.ΠΗΓΗ